fbpx

14 stvari, ki jih vsak moški potrebuje v svojem domu

Foto: Envato
Zadnjič posodobljeno: :

Tako kot oblačila, ki jih nosite, tudi prostor, v katerem živite, veliko pove o vas. Od tistega, kar je v kopalniški omarici, do stanja vaše spalnice in kuhinje. Torej, če vsebina vašega doma prikazuje sliko o tem, kdo ste, se prepričajte, da je prvi vtis prefinjen. Kaj torej potrebuje vsak moški v svojem domu?

1. Zvočniki

Zvočniki so pomemben del opreme doma, saj namreč preko njih poslušamo glasbo. Dandanes so pametni zvočniki dobra naložba, zato je zvočnik “must have” vsakega moškega doma.

Ideje za darila: brezžični prenosni zvočniki

2. Kvalitetni kozarci

Kozarec je del kuhinjskega servisa, ki ga enostavno potrebujete v svojem stanovanju. Že na začetku razmislite o tem, kakšne kozarce izbrati za določen tip pijače. Moško stanovanje potrebuje navadne kozarce iz katerih pijete sok in vodo, potrebujete pa tudi takšne, ki jih boste postregli svojim gostom. Ti naj bodo kvalitetni ter primerni za vsako vrsto pijač: vino, pivo, konjak, viski.

Foto: Envato

3. Počivalnik

Počivalniki so zasnovani in oblikovani z namenom, da omogočajo kar največje udobje in užitek. Zagotavljajo, da se telo spočije in sprosti po napornem službenem dnevu. Poleg tega imajo počivalniki tudi estetsko vlogo. Dopolnijo vaš prostor in postanejo kos pohištva, ki pritegne največ pogledov. Zato je prava izbira počivalnika je pomembna, zato ne varčujte pri ceni.

4. Dišava za dom

Prava dišava za dom enostavno pripelje občutek miru in udobja, izboljša razpoloženje in ustvari prijetno vzdušje pri različnih dogodkih in praznovanjih. Izbrani parfumi za dom lahko prekrijejo vonjave po kuhanju ali domačih živalih. Zato dajte svojemu domu edinstven vonj, ki ga pričarate z različnimi svečami in difuzorji. Ker je na tržiču veliko takšnih dišav, ki so namenjene tudi moškim, izbira ne bo težka.

13 afrodiziakov in vonjev, ki dokazano vzburjajo moške

5. Dobri noži

Dober nož je vedno veljal za enega najpomembnejših stvari, ki jih mora imeti pravi moški. Če želite dobro kuhati, morate najprej imeti pravo orodje. Nož je bistven element vsake kuhinje, zato ga je potrebno izbrati previdno. Odločite se za kvalitetne kuharske nože.

Postani kuharski mojster: kako izbrati pravi kuhinjski nož?

6. Domači bar

Skok v bar je sicer zabaven, včasih pa se prileže kozarec pijače popiti kar doma. Nič ni bolj sproščujočega kot nočni obisk domačega bara v pižami, kjer si lahko privoščite svojo najljubšo pijačo. Lahko pa povabite svoje prijatelje in ob mešanju koktajlov uživate v pogovoru in druženju.

7. Aparat za kavo

Vsak ljubitelj kave ve, da je to čarobni napitek, ki zbudi vse čute in se ga pije s srcem. V enem samem zrnu se skriva neverjetna moč, znanje in okus. Pitje kave dandanes ne predstavlja le jutranjega rituala, temveč gre tudi za priljubljen družabni dogodek ob pitju izbranih napitkov, ob katerem si s prijatelji izmenjujete podrobnosti o najnovejših dogodki. Kavni aparat je zato pomemben kos vsakega doma.

Najboljši aparati za kavo 2021: Nespresso, Dolce Gusto ali Illy?

8. Televizija

Velika televizija je statusni simbol za mnoge moške. Čeprav se včasih zdi, da gre pri tovrstnih nakupih za večanje “ega”, je televizija za razliko od drage ure nekaj, od katere imajo korist vsi, ki obiščejo vaš dom. Televizija združuje prijatelje in družino, zato ni boljšega kot uživati ob gledanju filma ali nogometne tekme in s tem poskrbeti za nepozbno doživetje.

5 ključnih stvari na katere morate biti pozorni pri nakupu nove televizije leta 2021

9. Ujemanje brisač

Kopalnica je kraj za sprostitev, pomiritev ali poživitev in je že davno presegla svoj temeljni namen. V njej se izraža osebni slog, udobje in funkcionalnost. Dodatki za kopalnico namreč niso le praktični, temveč lahko z njimi prostor poživite. Tudi če živite sami, je pomembno, da imate ustrezne brisače, saj nihče od gostov ne želi uporabiti vaših spranih in morebitno raztrganih brisač. Zato kupite kvalitetne in v ujemajočih barvah, da ostvarite pravo hotelsko vzdušje.

10. Posteljnina

Posteljnina, ki ste jo zaradi nostalgije prinesli iz vašega starega doma in na kateri so morda še otroški motivi, seveda ni primerna. Prav tako niso primerni sintetični materiali, ki vaše telo prepotijo in povzročajo slabšo kakovost spanca. Čas je, da zamenjate svojo staro posteljnino s kvalitetnimi materiali. Izbrana posteljnina bo tako tudi vašo spalnico spremenila v stilno dovršen prostor, saj bo ta postala več kot le ležišče.

Foto: Envato

11. Orodje

Ne glede na to, kje živite, mora imeti vsak moški pri roki orodje, s katerimi lahko hitro in učinkovito opravi vsaj najbolj osnovna mojstrska dela. Zbirka orodja, ki vsebuje različne ključe, izvijače, leseno zložljivo ravnilo, škatlo za orodje in številna druga osnovna orodja, s katerimi je vsak poseg v vaš dom prava malenkost. Tako boste vedno pripravljeni na vsa opravila in ga uporabili kot pravi mojster.

12. Kvalitetna posoda

Če ste do sedaj kuhali svoje obroke v le eni posodi ali celo v različnih posodah je čas, da to spremenite. Posoda je nepogrešljiv del vsakega gospodinjstva, zato si vsekakor privoščite set kvalitetne kuhinjske posode, ki naj bo v enakem dizajn.

Najboljši žari 2021: žari na oglje, plinski žari, električni žari, smokerji


Časi, ko so moški s pivom v roki posedali pred televizorjem zanesljivo minevajo. Moški vedno več časa preživljajo v kuhinji, saj ta ni več rezervirana samo za ženske. Današnji sodobni moški je postal del družabnega trenda, rad kuha svojim prijateljem in se drži receptov slavnih kuharjev. Ker imajo moški radi tehnološko dovršene stvari, morajo imeti v kuhinji tudi dobre gospodinjske aparate. Za njih ni dovolj le štedilnik kuhalnik in pečica, radi imajo napredne in tehnološko dovršene aparate, ki omogočajo kvalitetno kuho in izboljšajo izgled kuhinje.

Foto: Envato

13. Umetnost

Opremljanje in okraševanje prostorov je stvar posameznika in njegovega osebnega okusa, vendar pa slike in umetniška dela dajo prostoru piko na i. Vsak moški potrebuje vsaj en kos umetnosti na steni, ki bo pokazal njegov prefinjen okus in se bo skladal z izbranim pohištvom.

14. Knjige

Tudi če ne berete veliko leposlovnih knjig, je pomembo, da imate na kavni mizici nekaj primerov knjig, ki kažejo vaše interese in jih bodo videli tudi vaši gosti. Knjige odražajo vaše znanje in oskrbujejo z občutkom prestiža.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!