15 načinov, da zavozite zakonsko zvezo: moški delijo seznam stvari, ki jih nikoli ne bi smeli početi

Zadnjič posodobljeno: :

Skrivnosti, ki bi jih moral poznati vsak moški.

Moški, ki so v dolgoročnih razmerjih, so na podlagi svojih izkušenj in napak napisali preproste nasvete, kaj moški ne sme početi v razmerju, da bo njegova partnerka srečna oziroma kako imeti in ohraniti uspešen zakon.

1. Ne bodite zaprta knjiga

Bodite odprti in odkriti do svoje žene. Komunikacija je temelj vsakega uspešnega odnosa. Želi vedeti kdo ste in prav tako, da tudi vi veste, kdo je ona. Ljudje se z leti spreminjajo, in če ne komunicirata, se nekega dne morda zbudite ob neznancu.

2. Ne pretvarjajte se, da poslušate

Morate se naučiti poslušati. Ne prikimavajte, če ne veste, kaj govori, ker ženske vedo, kdaj moški ne poslušajo. Poslušajte, kaj govori. Predstavljate si sebe na drugi strani, se je prijetno pogovarjati s steno?

3. Ne opozarjajte na njene napake

Ne osredotočajte se na njene pomanjkljivosti. Namesto tega jo spodbujajte iz dneva v dan. Skozi lastna spoznanja bo videla, kakšni ste in se bo vprašala, kakšnega partnerja si želi ob sebi. Ste to vi?

4. Razvajajte jo

Z drugimi besedami: ne preložite nanjo vseh gospodinjski opravil. Pomagajte ji po hiši in ji enkrat tedensko pripravite večerjo. Vaša žena je vaša kraljica, zato z njo tudi tako ravnajte.

5. Ne ponižujte je

V partnerskem razmerju sta dva enakovredna partnerja. Obnašajte se temu primerno, tako pred otroci, kakor v javnosti. Rešujte težave le za zaprtimi vrati. Ne pozabite, da svojim otrokom dajete zgled, kako naj se obnašajo v zakonu.

6. Ne zadržujte pogleda na drugih ženskah

Nič ni narobe, če na hitro pogledate lepo mimoidočo žensko. Toda strmenje vanjo vas bo spravilo v težave. Če vas vaša žena vpraša, priznajte, da ste samo pogledali in ženi v trenutku namenite pohvalo.

7. Ne razburjajte se

Če se vam zdi, da izgubljate živce, ne stopnjujte prepira. V vsakem prepiru štejte do 10 in se spomnite, zakaj ste se zaljubili vanjo.

8. Ne mislite, da ste pametnejši od nje

Samo zaradi tega, ker na nekem področju veste več, kakor ona, to še ne pomeni, da ona nič ne ve. Nikoli ne domnevajte, da veste o čem razmišlja. Vaša žena je tempelj čustvene inteligence in modrosti – nikoli ne pozabite tega.

9. Ne poskušajte reševati njenih težav

Včasih je vse, kar ženske želijo, da jih poslušate. Naslednjič, ko vam bo pripovedovala svoje pripetljaje skozi dan, ji ne dajajte nasvetov. Namesto tega ji dopustite, da vam pove vse, kar ji leži na srcu.

10. Naj čuti, da je ljubljena

Potrudite se, da jo vsak dan opomnite, kako čudovita je. Kako hvaležni ste za to, kar počne in kako vas osrečuje.

11. Ne bodite lažni junak

Če poberete perilo iz pralnega stroja, to še ne pomeni, da vam nekaj dolguje. Bodite ji v pomoč, ženske opazijo vsako vašo malo prijazno kretnjo.

12. Ne govorite slabo o njej

Z ženo ste ekipa, zato se ne norčujte in ne pritožujte nad njo drugim ljudem. Kako bi se počutili, če bi to storila tudi ona?

13. Ne distancirajte se s tehnologijo

Ne hitite pred televizor takoj, ko pridete domov, med večerjo ne glejte v telefon. Vaša žena ni samoumevna. Sodelujte z njo in jo vključite v svoj prosti čas, razen če oba potrebujeta nekaj časa zase.

14. Ne izogibajte se težkim pogovorom

Biti ranljiv je pogosto v nasprotju z moškimi instinkti, toda včasih mora vaša žena videti, da imate tudi to stran sebe. Ne glede na to, kako neprijeten vam je pogovor, povejte, pokažite svojo ranljivost in ji zaupajte. Veliko lažje bosta premagala vse težave, če bosta drug ob drugem.

15. Ne prenehajte je poljubljati

Poljubite jo zjutraj, popoldne, ponoči – kadarkoli. Vaša intimnost je ogenj, ki ohranja vaš odnos živ, zato uživajte v njem, kolikor lahko.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Astro vodič za ženske: kaj iščete pri moškem in kateri astrološki znak ima te lastnosti?