20. festival slovenskega filma: jubilejna izdaja festivala

Zadnjič posodobljeno: :

Med 12. in 16. septembrom se bo v Portorožu odvil že jubilejni 20. festival slovenskega filma, kjer bodo na ogled vrhunci slovenske filmske produkcije minulega leta. Na letošnjem festivalu bo prikazanih 84 filmov uradnega in 13 filmov spremljevalnega programa, skupaj torej kar 97 filmskih del, ki pričajo o bogati filmski ustvarjalnosti naših filmskih ustvarjalcev.

Pomembne Informacije
Kdaj?

do

Kje?

Portorož

Dogodek na Facebooku

Povezava

Vstopnina

Redna vstopnica: 4,00 €

Konec julija se je iztekel rok prijav za 20. festival slovenskega filma, prispelo pa je namreč rekordno število prijav, saj se je prijavilo kar 183 del, s čimer je bil lanski izkupiček presežen za 16. Poleg filmskih projekcij bo v okviru festivala organiziran tudi spremljevalni program, v katerem bo mogoče najti tudi glasbo in filmskokritiško delavnico.

Pogovor z režiserjem Žigo Vircem, ki je posnel lanski zmagovalni film Houston, imamo problem!
Pogovor z režiserjem Žigo Vircem, ki je posnel lanski zmagovalni film Houston, imamo problem!

Letošnja izdaja festivala predstavlja tudi nov programski sklop, imenovan Podmladek, ki nam bo predstavil 7 nadobudnih osnovnošolskih in srednješolskih filmskih stvaritev. V skladu z jubilejno izdajo festivala pa se bo na Kinu Plaža ob večernih urah odvijala tudi posebna sekcija Posvečeno, v kateri se bomo s petimi izbranimi klasikami poklonili pestri zgodovini slovenskega filma in legendarnim slovenskim filmskim ustvarjalcem oziroma tvorcem slovenske filmske zgodovine: Mirjani Borčič, Jožetu Babiču, Františku Čapu, Zvonku Čohu in Milanu Eriču.
Znan je tudi že prejemnik nagrade Metoda Badjure za življenjsko delo na področju filmske ustvarjalnosti. Letošnji prejemnik je producent Franci Zajc, eden od najdejavnejših in hkrati najuspešnejših producentov domače avdiovizualne produkcije. Podelitev nagrade z odprtjem razstave, posvečene nagrajencu, se bo odvila na otvoritvenem večeru 20. festivala slovenskega filma.

Dodatne Informacije

Več informacij:
fsf.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Atrakcija, posvečena Harryju Potterju, ki jo želimo obiskati vsaj enkrat v življenju