20 temeljitih nasvetov, kako spoštovati svojega moža v resničnem življenju

Foto: IG couple

Spoštovanje je v jeziku moških največji znak ljubezni.

Naučiti se spoštovati svojega moža in mu pokazati svojo ljubezen s spoštovanjem so pomembne veščine, ki bodo zagotovo okrepile vajin odnos in izboljšale vaš zakon.

Uporaba nekaterih preprostih besed za izražanje ljubezni do moža ni in nikoli ne bi smela biti dovolj. Besede morate pokazati s svojimi dejanji. Pokažite mu, da ga spoštujete in cenite vse, kar je, in vse, kar vsak dan počne za vas in vaš zakon.

Zaupanje in spoštovanje sta dva stebra, na katerih mora temeljiti vsak zdrav odnos. Sta tako pomembna kot ljubezen. Ljubezen in spoštovanje gresta z roko v roki. Ne morete imeti enega brez drugega. Spoštovanje si je potrebno zaslužiti. Ne morete imeti spoštovanja do nespoštljivega ali obvladljivega moža, ne glede na to, kako močno ljubezen čutite do njega.

Zakonsko in družinsko življenje je zelo zahtevno potovanje. Na svoji poti boste srečali številne ovire, najpomembneje pa je, da potujete previdno in počasi – skupaj.

Kako izkažete spoštovanje svojemu možu? Vaš mož se želi počutiti ljubljenega tako kot vsi. Pred vsem ostalim pa se mora vaš mož počutiti spoštovanega in cenjenega.

Poglejmo preproste načine, ki vam bodo pomagali poglobiti čustveno vez med vami in vašim moškim.

1. Pustite besede; izkažite spoštovanje z dejanji

Vaš mož ne potrebuje, da mu rečete, da ga imate radi, da mu zaupate ali ga spoštujete. On mora te stvari čutiti z vašimi dejanji. Ko ga prvič ne boste spoštovali ali česa, kar je zanj pomembno, se bodo njegovi občutki do vas začeli spreminjati. Bolj ko boste z njim ravnali slabo, manj vas bo imel rad.

Lahko prisežete, da ga imate radi, kolikor želite, vendar to ne bo dovolj, da bi vam verjel. Vaša dejanja bodo vedno govorila veliko glasneje kot vaše besede. Dejansko besede ne pomenijo ničesar, če jih ne morete podkrepiti s svojimi dejanji.

Obstaja toliko majhnih stvari, s katerimi lahko vsak dan izkažete spoštovanje svojemu možu. Te stvari vam ne bodo vzele niti minute vašega časa vsak dan, toda njemu bodo zagotovo pomenile svet.

2. Ne pozabite, v dobrih in slabih časih, v bolezni in zdravju

Vedno imejte v mislih svoje poročne zaobljube. Prisegli ste, da boste svojega moža cenili in ljubili. Zdaj se morate držati svoje prisege.

Vaš zakon bo čudovit, a hkrati zelo zahtevno in včasih neverjetno težko potovanje. Na poti boste naleteli na številne vrhove in doline, tako kot vse zakonske zveze. Ni srečnega zakona ali srečnega para, ki mu ni bilo treba prestati ovir. To so izzivi, da bi ugotovili, ali je vaša ljubezen resnično dovolj močna, da vse to zdrži.

Najpomembneje je, da se vedno spomnite, da ste v tem skupaj in mu nenehno izkazujete ljubezen in spoštovanje, četudi se včasih začnete spraševati, ali si to zasluži ali ne. Te negativne stvari in misli so začasne in prehodne, po drugi strani pa sta vidva za vedno in na koncu je to edino, kar je pomembno.

3. Dajte mu svojo pozornost

Ne mislite, da ste edini, ki ne morete sprejeti, ko vidite, da vas mož ne posluša. Tudi oni to sovražijo.

Kako spoštujete svojega moža? Ne glejte v telefon, medtem ko poskuša govoriti z vami, in ga ne zavrnite, ko vas prosi za pogovor, ker ste zasedeni. Nikoli ne bi smelo biti nič bolj pomembno kot vaš moški.

Čas je, da si privoščite vikend samo za vaju. Pustite telefone in vse ostalo, kar bi lahko prekinilo vaš miren čas, za seboj. Organizirajte majhno romantično potovanje, kjer mu boste lahko posvetili vso svojo pozornost.

4. Komunicirajte na zdrav način

Naučiti se morate komunicirati z možem na bolj učinkovit in zdrav način. To pomeni, da ni sporov, ker je vsako nesoglasje in vsak konflikt vedno mogoče rešiti s komunikacijo. Seveda bodo situacije, ko vas bo res razjezil, vendar se morate naučiti, kako se odreagirati v teh trenutkih.

Če vas kaj moti se lahko o tem pogovorite s svojim partnerjem. Vendar ne dovolite, da ta nesoglasja prerastejo v boj. Najprej se pomirite, bodite pozorni na ton svojega glasu in poskušajte stvari rešiti z zdravo komunikacijo. Samokontrola je vrlina, ki pomeni vse – za zdrav in srečen zakon.

Pomanjkanje zdrave komunikacije lahko resnično poškoduje vaš zakonski odnos do te mere, da ga boste zelo težko rešili. Dokazati mu morate, da ste vredni zaupanja in ga pripraviti, da se vam odpre. Ne govorimo samo o verbalni komunikaciji. Do svojega moškega morate imeti tudi odprto govorico telesa, ki mu bo pokazala, da se ga ne bojite spustiti k sebi.

5. Izberite svoje bitke

Za vsako malenkost, ki vas motijo, se vam ni potrebno boriti. Včasih morate nekatere stvari zadržati zase, ker nima smisla delati preveč drame o stvareh, ki sploh niso pomembne.

Nikoli ne reagirajte v jezi, ker boste zaradi tega rekli in naredili nekaj stvari, ki jih boste kasneje zagotovo obžalovali. Umirite se, počakajte, da je pravi čas in se o tem pogovorite s partnerjem.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Couple by 9GAG (@couple)

6. Spoštujte njegovo družino in prijatelje

Njegovi prijatelji in družinski člani so ljudje, ki jih ima najbolj rad in jim zaupa, in če jih ne spoštujete, bi to pomenilo, da tudi vi ne spoštujete svojega moža. Mogoče včasih dejanja tastov ne bodo vredna spoštovanja, a vseeno morate najprej pomisliti na svojega moža in na to, kako bi se počutil, če bi ugotovil, da ste nespoštljivi do njegovih bližnjih.

To je tudi dvosmerna ulica. Če se do njegove družine vedete spoštljivo, bo zagotovo izkazal enako spoštovanje do vaših najdražjih.

7. Nikoli ne bodite preveč ponosni, da se opravičite ali odpustite

Je res tako težko stati za svojimi dejanji, sprejeti napako in se iskreno opravičiti partnerju? Je res preveč težko reči tisto preprosto besed – oprosti?

Če je vaš ponos res veliko večji od ljubezni, ki jo čutite do partnerja, potem je v vašem zakonskem odnosu nekaj narobe. Smo ljudje in vsi včasih delamo napake. To je le del naše narave.

8. Cenite njegovo mnenje

Vaš mož mora biti vključen v vaš postopek odločanja. Večino vaših odločitev je treba združiti, ker je zakon partnerski odnos in v zdravem in srečnem zakonu stvari le delujejo.

Če mu ne dovolite, da vam pomaga pri vaših odločitvah, ali če ga ne vprašate za mnenje o stvareh, ki so za vas pomembne, bo mislil, da ne cenite njega ali njegovega mnenja.

9. Kakovostno preživljanje časa naj bo vaša prednostna naloga

Ni vam potrebno preživeti skupaj 24 ur na dan, 7 dni v tednu, vsekakor pa bi morali najti način, da vsak dan preživite nekaj kakovostnega časa skupaj.

Poiščita hobije, ki so vama bo všeč. Pojdita na zmenek. Skupno preživljanje časa je ključnega pomena, če želite okrepiti svojo čustveno povezanost in poglobiti vezi med vami.

10. Fizični dotik je pomemben

Pomanjkanje fizične intimnosti je eden prvih znakov nesrečnega zakona. Dotikanje lahko pove:“Ljubim te in vedno sem tu zate.” To, da ste zdaj poročeni, še ne pomeni, da se ne bi smeli več spogledovati z možem, na žalost je to danes napaka mnogih žensk.

Spogledovanje vam bo pomagalo, da bo iskra v vašem odnosu ostala živa. To mu bo pokazalo tudi, da se vam še vedno zdi privlačen, kar je za moškega lahko velik zagon ega. Ta del je še posebej pomemben, če že veste, da je njegov glavni ljubezenski jezik fizični dotik.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Couple by 9GAG (@couple)

11. Bodite tam zanj

Vaš moški mora vedeti, da lahko računa na vas ne glede na vse. Vedeti mora, da boste vedno tam in boste pazili na njegov hrbet.

Ne pozabite, da je zakon partnerski odnos. To pomeni, da se podpirate in ostanete skupaj skozi vse, kar vam stoji na poti. Morate biti njegov prijatelj, ne samo njegova žena. Prijatelj, na katerega se lahko vedno zanese in prijatelj, ki bo in bo ob njem skozi vse vzpone in padce.

12. Bodite njegov oboževalec številka ena

Podpirajte svojega moškega v vsem kar počne, tudi če se ne strinjate vedno z njegovimi odločitvami. To mu bo pokazalo, da resnično verjamete vanj, in da spoštujete vse njegove odločitve. Mogoče njegova izbira ni dobra, a njegovi nameni so vedno.

Ne nagajajte mu in ga ne kritizirajte ves dan. Vaš mož ne potrebuje matere, potrebuje partnerico. Vaša podpora bo vedno njegova največja motivacija. Nikoli se ne boste niti zavedali, koliko mu pomeni vaša beseda podpore, še posebej v težkih trenutkih njegovega življenja.

13. Bodite njegov največji občudovalec

Zaljubili ste se vanj, ker ste videli vse neverjetne in prikupne lastnosti, ki jih ima. Seveda ima tudi on nekaj pomanjkljivosti in napak, kot vsi, vendar jih morate vse sprejeti in sprejeti.

Pravzaprav mu morate pokazati, da ga njegove napake ne naredijo šibkega ali slabega ali manj moškega. Zaljubili ste se vanj, v to kar v resnici je.

14. Spodbudite ga, naj bo boljši človek

Eden najpomembnejših zakonskih ciljev je spodbujati drug drugega, da postaneta boljši različici sebe. Bodite njegova navijačica in ga podpirajte v vseh njegovih podvigih. Moški radi slišijo komplimente, tako kot ženske, zakaj ga ne pogosteje pohvalite?

15. Podpirajte njegove sanje

Podpirajte ga in ga spodbujajte, naj sledi svojim sanjam in ciljem. Povejte mu, da ne glede na to v katero smer ga vodijo te sanje, boste vedno skupaj z njim potovali do končnega cilja.

Pokažite mu, da verjamete vanj in v njegov uspeh. Pokažite mu, da lahko vedno računa na vas, in da mu boste vedno pomagali, kolikor boste le lahko, da bo lahko sledil sanjam. Konec koncev so tudi njegove sanje vaše sanje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Couple by 9GAG (@couple)

16. Bodite ob njem, ko pade

V vašem zakonu in v življenju na splošno bo veliko vzponov in padcev. Vaš mož mora le vedeti, da boste ob njem vsakič, ko ga življenje podre na tla. Vedeti mora, da lahko v tistih trenutkih računa na vas, da mu boste dali roko in mu pomagali znova vstati. Vedno znova, ne glede na to, kolikokrat pade.

17. Cenite vse, kar naredi za vas

Izkažite spoštovanje do vsega, kar počne za vas. Pokažite mu, da ste hvaležni, ker je v vašem življenju. Povejte mu, da čeprav se včasih zdi, da ne vidite vseh njegovih žrtev, jih in cenite vsako od njih.

18. Držite se svojih obljub in zavez

Če stojite za svojimi besedami in izpolnjujete svoje obljube, si boste zagotovili, da bo vaš zakonski odnos ostal zdrav.

Prekršene obljube bodo negativno vplivale na zaupanje med vami in partnerjem, kar bo zagotovo škodilo vašemu zakonu.

19. Dajte mu osebni prostor

Dejstvo je, da včasih vsi potrebujemo osebni prostor. Morate razumeti, da moški zelo varujejo svoj osebni prostor, ko so v resni zvezi. Imajo nekatere interese, ki jih ne razumemo in se v to ne bi smeli vmešavati.

Zato naslednjič, ko vaš partner reče, da rabi miren čas, ne reagirajte takoj, kot da je to slabo. Verjetno potrebujejo le čas in prostor, da se lahko posvetijo svoji karieri ali hobijem.

20. Razvajajte ga z ljubeznijo in spoštovanjem

Naključna dejanja prijaznosti vas ne bodo stala nič, zagotovo pa bodo vsakič zvabila nasmeh na obraz vašega moža. Preden gre v službo, mu skuhajte kavo. Ob nedeljah zjutraj mu prinesite zajtrk v posteljo.

Vse to je nekaj malenkosti, zaradi katerih se bo vaš mož počutil izredno ljubljenega in spoštovanega. Ni mu treba kupiti draga darila, da mu pokažete, da ga imate radi.

Razvajajte svojega moškega z ljubeznijo in spoštovanjem in vedno si zapomnite, da ste njegova kraljica in ga morate obravnavati kot kralja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Couple by 9GAG (@couple)

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Najtežje je živeti z iskreno žensko: zakaj je zveza z žensko čistega in odprtega srca največji izziv?