fbpx

2019 Ford Mustang Bullitt: obujena legenda velikega platna

Leta 1968 je Steve McQueen v filmu Bullitt s Ford Mustangom preganjal nepridiprava v Dodge Chargerju po ulicah San Francisca. In to naravnost v klasično filmsko zgodovino. McQueenov avtomobil Ford Mustang v zeleni barvi Highland Green je v trenutku postal ikona in tako je nastalo mnogo kopij slavnega avtomobila. 50 let pozneje je Ford predstavil jubilejnega 2019 Ford Mustang Bullitta, ki je moderna interpretacija filmske legende.

2019 Ford Mustang Bullitt je osnovan na najnovejšem Ford Mustangu. Odet je klasično zeleno barvo Highland Green in ima zelo malo opaznih logotipov na zunanjosti. Klasično držo še dodatno poudarijo črno barvana platišča in skoraj neopazni kromirani dodatki. “Kroglo” poganja 5-litrski 8-valjni V-motor, ki s pomočjo Shelbyevega izpušnega kolektorja proizvede 475 konjskih moči in ima končno hitrost pri skoraj 270 km/h. Če boste hoteli ubežati najnovejši izvedbi Bullitta, boste morali pošteno pritisniti na stopalko za plin.

Tudi v notranjosti zasledimo zeleno barvo in nekaj kromiranih dodatkov. Izstopajo usnjeni sedeži Recaro, ki imajo tudi logotip in šive v zeleni barvi. Med dodatno opremo se najde kar nekaj stvari, ki jih sicer lahko naročite v sklopu paketa opreme GT Performance. Bulletta, ki je bil narejen prvi na svetu, so na dražbi prodali za 300.000 ameriških dolarjev. A nič za to, to je bil le prvi, ostali bodo imeli občutno nižjo ceno, ki je bolj primerna plitvejšim žepom.

PREBERITE ŠE: FORD EDGE (2019): OSVEŽENA PODOBA, ZDAJ TUDI V OBLIKI NAJBOLJ ŠPORTNE ST-RAZLIČICE

Galerija slik: 2019 Ford Mustang Bullitt

Dodatne Informacije

Več informacij:
ford.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!