fbpx

2024 Shelby Super Snake: Legenda v Presežnikih

Vroča novost z 830 konji

Foto: Shelby

Vstopite v novo dimenzijo hitrosti z Shelbyjem Super Snake, ki vam že v prvem stiku obljubi vozno doživetje, kot ga še ni bilo. Ta silovit stroj prinaša ne samo izjemno moč, ampak tudi ekskluzivnost, saj bo izdelanih samo 250 primerkov.

V uvodnih vrsticah novičk s področja avtomobilizma smo vajeni brati o številkah, ki vzamejo dih, a Shelby Super Snake za leto 2024 jih postavlja v nov kontekst. Če je Shelby American znan po svoji dediščini dirkalnih krvnih linij, potem je ta model kraljevska krona, ki simbolizira vrhunec ameriške moči in inženirske iznajdljivosti. V sodelovanju z Ford Motor Company, Whipple in drugimi vrhunskimi podjetji so v Las Vegasu ustvarili avtomobil, ki ne samo da sledi Carrollu Shelbyju v želji po nenehnem preseganju, ampak določa nove standarde v avtomobilski industriji.


Shelby Super Snake, ki temelji na najnovejši generaciji Mustangov, je na voljo z dvema motorjema: atmosferskim 5,0-litrskim V8 Coyote, ki razvije 480 KM (354 kW), in zverinsko različico s Whipple superpolnilnikom, ki zagotavlja 830 KM (614 kW). Ne glede na izbiro motorja boste deležni vrhunskega vzmetenja za “ostrejše zavijanje”, prostotekočega izpuha Borla, močnejših zavor in izboljšanega hlajenja, ki “izkorišča potencial pogonskega sklopa”. Če se odločite za ročni šeststopenjski menjalnik, vas bo razvajal tudi s kratkohodnim prestavnim mehanizmom in enodelno pogonsko gredjo.
Foto: Shelby
Foto: Shelby

Ne le, da so tehnični dosežki impresivni, tudi vizualno je Super Snake pravi mačo. Od magnezijevih 20-palčnih koles, ki zmanjšujejo maso za nekaj več kot štiri kilograme na kolo, do specifičnih aluminijastih pokrovov, karbonskih širokih prednjih blatnikov, odbijačev, rešetk, stranskih pragov in spodnjih difuzorjev. Fastback različica se ponaša z velikim karbonskim zadnjim krilom, medtem ko kabriolet razkazuje bolj subtilni ducktail spojler.

Foto: Shelby
Foto: Shelby

V notranjosti najdemo več Shelbyjevih posebnosti, vključno z vezenimi sedeži in preprogami, Cobra tematskimi lučmi, pragovi vrat Super Snake in serijsko ploščico na armaturni plošči. Ročna različica se pohvali tudi s prestavno ročico znamke Shelby.

Cena za model 2024 še ni bila razglašena, vendar Shelby American načrtuje, da bo proizvodnja začela sredi poletja. Z zagotovljenim 3-letnim jamstvom ali 58.000 kilometri ter ohranjenim izvirnim jamstvom za Fordov pogonski sklop, je ta Super Snake pripravljen zavzeti ceste in srca avtomobilskih navdušencev. Pri tako omejeni seriji, ki šteje le 250 vozil, priporočamo, da se za svojega Super Snake odločite hitro. Ne zamudite priložnosti, da postanete del ekskluzivnega kluba lastnikov tega mitskega stroja!

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.