fbpx

#239 – CITY MAGAZINE

Ste kdaj razmišljali, da oblikovalci pravzaprav oblikujejo naš vsakdan, da so v našem življenju stalno prisotni? Naši pametni telefoni, ure, očala, nakit – nekdo jih je ustvaril in poskrbel za vsako podrobnost, te pa so nato naše pripomočke spremenile v nekaj nepogrešljivega. Notranjost našega avtomobila, naši čevlji, oblačila, stoli in mize – praktično vse, kar imamo in uporabljamo, je nekdo ljubeče zasnoval in izdelal.

Pravzaprav ni bilo nikoli boljšega trenutka, da postanemo oblikovalci. Nova zmogljiva orodja in tehnologije nam vsak dan prinašajo nove priložnosti. Oblikovalska orodja dobivajo nove razsežnosti, sodoben napredek v proizvodnji in izdelavi prototipov pa je omogočil nič manj kot moderno renesanso na vseh področjih dizajna. Slednji je tako nepogrešljivo povezan z inovacijami, njegova naloga pa je, da poenoti, polepša, oblikuje … našo prihodnost.

Da je dizajn tako rekoč nepogrešljiv, so dokazali tudi na milanskem tednu oblikovanja in na milanskem pohištvenem sejmu, ki smo jima v tokratni izdaji namenili nekaj besed. Dotaknili smo se tudi 100-letnice šole Bauhaus, ki še danes v svetu oblikovanja ostaja ikonična in pomembna. Med listanjem nove številke se boste lahko sprehodili tudi po urbanih dogodkih, novostih, si izbrali kopalke, pripravili najboljši žar leta, obiskali nove kulinarične točke in še in še.

Pa prijetno branje vam želim!

Lucija Marko,
urednica

Instagram: lucymarko
E: lucija.marko@citymagazine.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!