fbpx

3 čudovite ideje za kolesarske izlete po Sloveniji

Foto: koroska.si

Kolesarjenje sodi v sam vrh najbolj priljubljenih aktivnosti. Razlogov za to je cel kup, od pozitivnih učinkov na zdravje do krepitve imunskega sistema, druženja in boljšega psihičnega počutja. Za vas smo izbrskali nekaj čudovitih ideja kolesarske izlete, zato pogumno zavrtite pedala in se podajte pustolovščini naproti.

Gorenjska – Kranjska Gora

Gorenjska skriva kopico čudovitih in slikovitih kolesarskih poti, med najbolj priljubljenimi kolesarskimi točkami pa je brez dvoma Kranjska Gora. Izbirate lahko med vrsto različnih poti, od tistih primernih za družine, do bolj zahtevnih. Turni kolesarji bodo navdušeni nad Krožno turno kolesarsko potjo Juliana Bike, medtem ko boste med kolesarjenjem po Kolesarski poti Jureta Robiča srečali ogromno družin. Številnim bolje znana pod imenom Daljinska kolesarska pot D2 je najdaljša na Gorenjskem in vodi od Jesenic do Rateč, lahko tudi vse do Belopeških jezer. Speljana je po bivši trasi železniške proge, ki so jo ukinili leta 1966. Kolesarji se lahko podate tudi iz Kota v Krmo ali pa se zapeljete pod Severno Triglavsko steno. S kolesom se lahko zapeljete vse do Bleda, po kolesarski poti čez dolino Radovne.

Koroška – Slovenj Gradec

Koroška se ponaša s tisoč kilometrov označenih kolesarskih poti, primernih za najrazličnejše težavnosti. Zapeljete se lahko po številnih manj prometnih in gozdnih poteh ali pa po kolesarjem namenjenih asfaltnih površinah, po hribovitih progah ali po ravnini, možnosti je veliko. Na priljubljeni kolesarski poti po Mislinjski dolini imenovani Štrekna boste na zanimiv način spoznavali naravne in kulturne znamenitosti območja. Ena najlepše urejenih slovenskih kolesarskih poti pelje po opuščeni železniški progi, z delcem očesa pa boste lovili bogastvo zelenega Pohorja, z drugim pa najvišje ležečo cerkev v Sloveniji. Razteza se na 24 kilometrih in je v celoti asfaltirana, zato je kot nalašč za družinsko kolesarjenje. Za ljubitelje gorskega kolesarjenja so urejene številne gozdne ceste, edinstveno pustolovščino pa predstavlja kolesarjenje v podzemlju Pece.

Dolenjska – Otočec

Dolenjska v sebi skriva bogastvo kolesarskih dogodivščin. Zapeljete se lahko od Šmarjeških do Dolenjskih toplic, sledite poti v okolici gradu Otočec ali pa na dveh kolesih raziskujete Novo mesto. Razgibana dolenjska pokrajina ponuja vrsto kolesarskih poti, od bolj do manj zahtevnih, ki potekajo ob idiličnih brzicah reke Krke, po razgibanih vinskih goricah ali skozi zeleno podeželje. Kolesarske poti imajo nadvse zanimiva imena, od Cvičkove gazi do dolenjskih Benetk. Ena izmed možnosti je 35 kilometrov dolga in relativno nezahtevna Češnjeva pot, ki vodi mimo številnih kulturnih in naravnih znamenitosti do vznožja Gorjancev. Posebej priljubljena je v mesecu juniju, ko na poti prirejajo Praznik češenj oziroma praznik avtohtone brusniške hrustavke.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!