Zastavite si teh 7 vprašanj, če že leta živite v slabem razmerju

Foto: Envato

Ko ostanejo v vašem odnosu edine besede samo še dober dan, dober tek in ne (ali pa še te izginejo) je čas, da se sprijaznite, da vajino razmerje nima več skupne poti. Ste končno prišli do prelomne točke, ko ste spoznali, da tako ne gre več naprej? Se ne prepoznate več in ne veste, kdo ste postali?

Če je komunikacija v zakonu izginila, bo vaše telo zaznalo to nezadovoljstvo in ga izrazilo na različne načine. Stresni hormoni lahko povzročijo številne zdravstvene težave, poveča se tudi tveganje za depresijo. Ne veste, kaj storiti ali kje začeti, da bi prišli iz začaranega kroga? Če bi vedeli, da je odnos mogoče rešiti, bi ga rešili, čeprav ne veste, kako?

Vprašajte se:

1. Kako vaše razmerje vpliva na vaše zdravje?

Razdražen želodec, pomanjkanje apetita, migrene, tesnoba in nespečnost niso le naključje. Obstaja povezava med slabim razmerjem in zdravjem. Če se je komunikacija v vašem zakonu poslabšala, bo vaše telo zabeležilo to nezadovoljstvo. Imeli boste povečano tveganje za depresijo, stresni hormoni pa lahko povzročijo številne zdravstvene težave.

2. Zakaj ste nesrečni?

Na to vprašanje ni vedno enostavno odgovoriti, saj zahteva od vas, da se soočite z občutki in jih prepoznate, poimenujete in čutite. Včasih je ta postopek opraviti s pomočjo strokovnjaka.

3. Ali vaš partner ve, zakaj ste nesrečni?

Da bi razumeli, zakaj ste nesrečni, morate delati na sebi, ko boste sprejeli svoje pomanjkljivosti, boste lažje razumeli partnerja in njegove reakcije. Ne morete samo pričakovati, da vam bo bral misli.

Vprašajte se zakaj ste žalostni in nesrečni? Foto: Klara Kulikova / Unsplash

4. Je tudi vaš partner nesrečen?

Če ste že leta v nesrečni zvezi, obstaja velika verjetnost, da se tudi partner počuti enako. Če ga želite rešiti, skrbite za čustva svojega partnerja, kakor za svoja. Če boste vi srečni in zadovoljni, bo posledično tudi on.

5. Ali z vami živijo otroci?

Čustva vplivajo tako na vašega zakonca kakor na vaše otroke. Če se sprašujete, ali je vredno rešiti to, kar imate, dolgoročno razmerje, nikoli ne pozabite na otroke. Otroci so močan dejavnik, ki ga morate upoštevati, ne glede na vse ( v mejah normalnih odnosov).

6. Ste se poskusili spremeniti?

Nič se v vašem življenju ne bo spremenilo, dokler se sami ne spremenite. To ne pomeni, da ste vi vzrok nezadovoljstva v zvezi. To preprosto pomeni, da se vaše življenje in dojemanje sreče ne bosta spremenila, dokler se ne spremenite.

7. Kaj si v resnici želite?

Če ste bili leta v nesrečni v zvezi, ste morda izgubili občutek, kaj si sploh želite. Morda so vaše sanje izgubile strast. Morda ne veste več, kaj pomenita besedi biti srečen.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!