fbpx

3 filmi letošnjega Grossmanna, ki jih morate videti

Pred dobrim tednom se je končal eden največjih filmskih festivalov v Sloveniji, ki sliši na ime Grossmannov festival fantastičnega filma in vina. Seveda smo se pridno udejstvovali v obeh kategorijah, toda v filmski smo našli nekaj zanimivih primerkov, ki utegnejo popestriti vaš večer, še posebej, če imate radi kaj neobičajnega.

3 filmi letošnjega Grossmanna, ki se jih splača videti:

Notranje zlo (The Evil Within, 2017)

Režiser in scenarist Andrew Getty je dolga leta snemal svoj prvenec, toda zaradi odvisnosti od amfetaminov je umrl, še preden je bil izdelek končan. Predvsem podatek o njegovi odvisnosti je zelo koristen pred ogledom te grozljivke, ki spremlja Dennisa, mladeniča, ki je mentalno hendikepiran in ima konstantne nočne more. Nekega dne ga začne njegova podoba v ogledalu nagovarjati h groznim dejanjem in kaj kmalu je gledalec ujet v vrtincu sanj in resničnosti.

Jekleno nebo (Iron Sky, 2012)

Ne ravno najnovejši film, toda na festivalu se je odvrtel v sklopu gostovanja njegovega režiserja Timoja Vourensole. Gre za odbito mešanico znanstvene fantastike in satire, saj sledi nacistom, ki so se po porazu v drugi svetovni vojni preselili na Luno in tam zgradili vojaško bazo. Zdaj po dolgih letih čakanja želijo napasti in zasesti Zemljo. Še slovenski prispevek k filmu: za glasbeno podlago so poskrbeli Laibach. V delu je tudi že nadaljevanje, ki prihaja prihodnje leto.

Fashionista (2016)

Britanski neodvisni film, ki pa se dogaja v ZDA. April je mladenka, ki dela v prodajalni rabljenih oblačil, povrhu vsega pa je prav obsedena z njimi. Ta odvisnost in osebne težave jo pahnejo v temne kroge, s katerih se ne more izviti. Film s počasnim tempom, neobičajno tematiko in zanimivim zaključkom, ki sproži premislek o celotnem filmu.

Dodatne Informacije

Več informacij:
grossmann.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!