fbpx

3 koraki, kako preboleti nekoga, ki vam čustev ne vrača

Foto: Jonas Svidras / Unsplash
Zadnjič posodobljeno: :

Zaljubljenost načeloma velja za enega najlepših občutkov, pa vendar se lahko prelevi tudi v enga najbolj bolečih in do tega pride, če ugotovimo, da nam izbranec čustev ne vrača. Povsem normalno je, da vas taka situacija prizadene, vendar pa nikakor ne pomeni, da morate nad ljubeznijo obupati in nehati verjeti, da boste nekoč našli tistega pravega. Za vas smo pripravili 3 korake, kako preboleti nekoga, ki vam čustev ne vrača.

1. Glede svojih čustev bodite iskreni

Ko do nekoga občutimo močna čustva, ki pa žal niso povrnjena, se lahko zgodi, da nas postane sram in jih zato pričnemo skrivati. Vendar pa se morate zavedati, da sta zaljubljenost in ljubezen čudoviti občutji, na katera morate biti ponosni in ki ju bo nekoč nekdo izjemno cenil. Prav tako velja tudi, da na svoja čustva nimate vpliva, zato ni prav nobenega razloga, da bi se zanje krivili.
Zato si dovolite čutiti: o svoji žalosti spregovorite in svojo izkušnjo delite z najbližjimi. Nesrečna ljubezen je veliko bolj pogosta, kot si morda mislite in ugotovili boste, da se je s podobno situacijo že srečal marsikateri od vaših prijateljev.

Dovolite si občutiti žalost Foto: Mart Production / Pexels

2. Vadite ljubezen do samih sebe

Ob nesrečni ljubezni se včasih srečamo z negativnimi občutki glede samih sebe. Če nas oseba ne zmore ljubiti, potem mora biti z nami nekaj narobe, kajne? No, tako razmišljanje je daleč od resnice. Ljudje imamo preprosto različne potrebe in želje glede partnerjev, poleg tega pa ne smete pozabiti, da se ljubezen po navadi prične povsem spontano: ne glede na to, kako dobra oseba ste, vsi je do vas pač ne bodo občutili in s tem ni nič narobe. Ljudje včasih na novo razmerje tudi niso pripravljeni: morda še niso preboleli svojega bivšega partnerja, morda se nahajajo na življenjski točki, kjer se zavezati nočejo itd. Vsekakor pa nevrnjena ljubezen ne pomeni vaše pomankljivosti, še manj pa razloga, da se ne bi imeli radi.
Zato se potrudite, da si boste ljubezen dali sami: vsako jutro se spomnite na stvari, za katere ste v življenju hvaležni, čas preživljajte ob bližnjih osebah in negativne misli nadomestite s seznamom lastnosti, ki so vam na vašem telesu in značaju všeč ter vaših dosežkov.

Kljub razočaranju morate obdržati ljubezen do sebe Foto: Sinitta Leuen / Unsplash

3. Lotite se hobijev, ki vas razveseljujejo

Ne glede na to, ali gre za razhod ali nesrečno zaljubljenost, vaša bolečina bo še večja, če boste svoj čas preživljali ob žalovanju. Nič ni narobe, če si vzamete nekaj dni, da žalost zares občutite, vendar pa je nato potrebno, da svoj čas napolnite z dejavnostmi, ki bodo na vaše ustnice priklicale nasmešek. Mednje spadajo druženje s prijatelji, dišeča kopel, osebna nega, sprehodi, učenje o vaših zanimanjih itd.
Pomagalo vam bo tudi, če se lotite aktivnosti, preko katerih boste lahko na zdrav način izrazili svojo žalost. Mednje spadajo kreativnost, ukvarjanje s športom, uresničevanje vaših ciljev
Ne smete pozabiti tudi, da ni nič narobe, če svojega časa ne namenjate osebi, ki vam čustev ne vrača. Morda do vas čuti iskreno prijateljstvo, pa vendar je prebolevanje velikokrat težje, če človeka redno videvamo in se moramo tako znova in znova spomniti, da naše želje o ljubezni ne bodo izpolnjene.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!