3 romantične kamnite hiše za vikend oddih v filmskem Grožnjanu

Foto: Booking.com

V hrvaški Istri, nedaleč stran od slovenske meje, se nahaja slikovito mestece Grožnjan, ki se v poletnem času prelevi v odlično kuliso za številne umetniške festivale. Stare kamnite stavbe in ozke uličice naredijo mesto nadvse romantično, zato je raziskovanje Grožnjana odlična ideja za vikend oddih, ob aktivnostih v okolici pa je zanimiv predlog tudi za počitnice.

Villa Bolara

Čudovito obnovljena vila se nahaja na ogromni posesti nad reko in nudi čudovit pogled na okoliške griče. Idilična pokrajina, nasadi oljk in poležavanje v senci več stoletij starih hrastov zveni kot sproščujoč oddih za dva, sploh ob spremljavi dobre vinske kapljice in okusne kulinarike. Za masivnimi kamnitimi stenami se skriva topla notranjost, s kaminom in lično opremo, kot nalašč za romantične večere. Na vrtu ob vili je tudi čudovit bazen, ob katerem se lahko spočijete s knjigo v roki.

Villa Torrecorta

Lastniki so želeli ustvariti oazo miru, kjer se lahko v objemu narave udobno spočijemo ter napolnimo baterije za izzive, ki nas čakajo v vrtincu vsakdana. Izbrali so več kot 200 let staro vilo, ki je bila sprva v zelo slabem stanju, in jo z vso predanostjo obnovili. Zunanjost vile odlikujeta avtentičen istrski kamen in tradicionalni arhitekturni elementi, dodani stolp pa celoti daje pridih sodobnosti. Vila se nahaja na robu gozda, daleč stran od naselja, zato je kot nalašč za vse, ki iščejo mir in tišino.

Villa Martinčiči

Kdor išče udobno namestitev z velikim zunanjim bazenom, bo navdušen nad vsem, kar ponuja Villa Martinčiči. V sklopu vile se nahaja več apartmajev, ki so obrnjeni proti vrtu, vsak pa je opremljen s kuhinjo, jedilnico, dnevno sobo in privatno spalnico. Za udobne počitnice se v kuhinji nahajata tudi avtomat za kavo in pomivalni stroj. Zeleni vrt je kot nalašč za piknike, saj je gostom na voljo tudi žar, počitku namenjena pa je tudi terasa. Okolica ponuja odlične možnosti za pohodništvo in kolesarjenje.

 

 

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
5 najboljših kampov na Hrvaškem, kjer so dobrodošli tudi psi