4 astrološka znamenja, ki se težko ljubijo

Foto: Olya Kobruseva - Pexels

Kako jim lahko pomagate?

Nekateri astrološki znaki, dajejo drugim več kakor sebi in potrebujejo nekoga, da jih spomni, da ne smejo pozabiti nase.

Poglejmo, katera so takšna astrološka znamenja.

1. Devica

Znano je, da so device kritične do drugih, vendar so še bolj kritične do sebe. Vedno si prizadevajo popraviti stvari, ki gredo narobe, kar pa lahko tudi pomeni, da si prizadevajo najti težave. Držijo se visokega standarda, ki pa je pogosto nerealen. Ko ga ne dosežejo, se jim zdi, da jim nikoli ne bo nič uspelo. Radi imajo nadzor in si bodo očitali za stvari, ki so izven njihovega nadzora, kljub temu da logično priznavajo, da na njih ne morejo vplivati.

Kako jim lahko pomagate: če imate v svojem življenju devico, jih pomirite, da čeprav ni vse pod njihovim nadzorom, ni s tem nič narobe. Spodbujajte jih, ko dosežejo cilj, dajte jim vedeti, da vidite njihov trud in dobro delo. Ko bodo začeli govoriti o tem, kako slabe so stvari, jim dovolite, da se izpovejo, a hkrati ne oklevajte, in jih spomnite na vse dobre strani.

2. Kozorog

Podobno kot device imajo tudi kozorogi radi nadzor nad vsem, kar jih obdaja. So zelo pridni in delovni, vendar se pogosto potiskajo čez svoje meje. Svojo vrednost ponavadi uskladijo z uspehom na vseh področjih življenja, zato, če se jim zdi, da jim na enem področju ne gre tako dobro, o sebi nimajo dobrega mnenja. V svoje dosežke vlagajo svojo vrednost in se držijo zelo visokih standardov. Nagibajo se k bolj pesimistični strani, da bi se izognili razočaranju, čeprav to pogosto vodi do negativnega pogleda nase in na dobre stvari, ki se jim zgodijo.

Kako jim lahko pomagate: če imate v svojem življenju kozoroga, ko opazite njihove dosežke, jim sporočite, kaj vam je pri njih všeč – vse stvari, ne samo tiste, ki so vezane na uspeh. Nikoli ne bodo prosili za pomoč, ker ne verjamemo, da jo bodo sploh kdaj potrebovali. Vendar jim kljub temu povejte, da ste tam zanje, če vas bomo morda kdaj le potrebovali. Spomnite jih, da so oni več kakor njihov uspeh. Podprite jih, vendar jih ne izzivajte. Spodbujajte jih, da si vsake toliko časa privoščijo odmor, in da zaradi tega niso šibki.

3. Škorpijon

Škorpijoni imajo težave z zaupanjem. Običajno trdijo, da so lahko odvisni sami od sebe in izžarevajo veliko mero zaupanja. Njihovo pomanjkanje zaupanja v druge odraža pomanjkanje zaupanja vase. Ljudje bodo pozvali na odgovornost, ko bodo naredili kaj narobe, a se bodo naskrivaj spraševali, ali so oni razlog, da se je to dejansko zgodilo. Za druge bodo vedno na razpolago, zase ne. Gradijo zidove okoli sebe, da preprečijo, da bi jih kdo lahko bolje spoznal, ker mislijo, da jih nihče ne more zares ljubiti takšnih, kakršni so.

Kako jim lahko pomagate: če imate v življenju škorpijona, potem potrebujete veliko potrpljenja. Da se škorpijon odpre lahko traja dolgo časa, in odpre se le redko in še tedaj, je vedno na preži. Morda se vam včasih posmehujejo, vendar jih samo spomnite, da jih ne želite prizadeti in da vam je mar zanje. Ampak to jim povejte le, če to iskreno mislite in boste dejansko tam za njih. Spodbujajte jih, naj vam pokažejo svojo ranljivost in naj nikoli ne pozabijo, kako čudovite osebe so.

4. Ribi

Ribe se bodo potrudile, da bodo vedno na razpolago vsem drugim, razen sebi. Ponavadi verjamejo, da njihovi problemi in občutki ne štejejo, da niso tako pomembni kot vsi ostali. So nesebični prijatelji, a včasih je njihova pozornost, ki jo namenjajo drugim, lahko moteča. Pogosto težijo k partnerjem in prijateljem, ki so zelo razkošni v svojih pohvalah in naklonjenosti. Pozabljajo, da ne potrebujejo potrditve drugih, da se morajo naučiti sprejeti dejstvo, da so sami sebi dovolj. In predvsem, da morajo imeti radi sebe.

Kako jim lahko pomagate: če imate v življenju ribi, bodite pozorni na signale, ki jih oddajajo. Če se zdi, da imajo slab dan, jih spodbudite, naj se o tem pogovorijo z vami. Če se poskušajo odmakniti, jih nežno opozorite, da ste ob njih ne glede na vse in ne glede na to, kaj vam bodo povedali. Prisluhnite jim in ponudite svojo podporo.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!