Slavni hotel Spirito Santo Palazzo Storico, ki ga je slovenski par odprl v Rovinju, kar kliče po dopustu!

Kaj porečete na prvomajske praznike v objemu razkošja?

Foto: Booking

Kako so videti počitnice v starem mestnem jedru Rovinja, kjer se očarljiva zgodovinska arhitektura združuje s potrebami in zahtevami sodobnih gostov, lahko najbolje izkusite v hotelu Spirito Santo Palazzo Storico, ki sta ga zakonca Bidovec odprla leta 2017. Do danes je postal priljubljena destinacija za luksuzni oddih od napornega in stresnega življenja.

Ta eleganten hotel je v le nekaj letih postal priljubljeno mesto za goste, ki cenijo kakovostne storitve, ter kombinacijo prefinjenosti oblikovanja in arhitekturnih rešitev z naravnimi lepotami. Zaradi dobrih odzivov gostov so se v hotelu odločili za razširitev nastanitvenih kapacitet z ohranjanjem zgodovinske identitete stavbe. V obnovljeni stavbi, le petdeset metrov od glavne hotelske stavbe, ki se nahaja na ulici Augusto Ferri 44 v središču Rovinja, so julija lani odprli dodatne prostore, Palazzeto Spirito Santo. Vključujejo štiri nove hotelske apartmaje, povezane z notranjim dvigalom, ki vodi neposredno od vhoda do nastanitvenih enot. Tako je hotel s štirimi zvezdicami in sedmimi luksuznimi sobami dobil okrepitev pred eno najzahtevnejših turističnih sezon.

Spirito Santo Palazzo Storico: tradicija, prilagojena sodobnim potrebam gostov

Hotel Spirito Santo Palazzo Storico je bil prenovljen tako, da je v celoti ohranil svojo zgodovinsko identiteto, prav arhitektura prostora pa je eden od razlogov, zakaj je ta hotel tako poseben. Pri prenovi so uporabljali različne tehnike in naravne materiale, da bi ohranili pristnost, restavrirane freske in kamini pa so le del njegovega šarma

Večina notranjosti je ročno izdelana iz materialov, kot so les, steklo in medenina, vse pa temelji na idejah arhitekturnega dvojca Saše in Sveta Dobričić iz Arhitekturnega studia ADAL v Ljubljani. Ta hotel, ki ga vodi načelo vrhunske kakovosti, ustvarja novo in pristno počitniško izkušnjo, ter se popolnoma prilega gostom, ki se ne strinjajo s kompromisi. K vsemu temu prispeva tudi popolna kombinacija arhitekture, gastronomije, počitnic po vseh visokih svetovnih standardih in lokacija. Hotel se namreč nahaja se v starem mestnem jedru, v osrčju Rovinja, in je popolna izbira za podaljšan konec tedna.

Hotel Spirito Santo Palazzo Storico ima torej na razpolago štiri nove apartmaje in sedem dvoposteljnih sob. V pritličju so recepcija s kaminom, lounge bar, vinska klet in vrt z vodnjakom iz leta 1964. V prvem nadstropju sta atrij z vodnjakom in terasa lounge bara, ki je namenjena vsem gostom hotela. V istem nadstropju so še tri sobe, od katerih se v dveh nahaja kamin, vse tri pa imajo možnost uporabe hotelskega atrija, vrta in terase. V drugem nadstropju sta dve sobi, vsaka pa je zanimiva na svoj način. Prva zaradi edinstvenega kamina z oknom, restavrirane freske in pogleda na baziliko svete Eufemije, druga pa zaradi kamina in prelepe male terase s pogledom na morje. V tretjem nadstropju je največja soba z najlepšim pogledom na morje, staro mestno jedro in cerkev svete Eufemije, na drugi strani hodnika pa manjša soba s prav tako lepim pogledom na baziliko, mesto in morje.

Ampak najbolje bo, da vse to preverite sami. Več informacij o hotelu najdete na tej povezavi.

REZERVIRAJ SPIRITO SANTO PALAZZO STORICO

Dodatne Informacije

Članek lahko vsebuje partnerske povezave.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa: božansko novo letovišče, kjer si želiš preživeti poletje