fbpx

5 evropskih mest, ki so najlepša prav v jesenskem času

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Naše misli so pri jesenskih potovanjih. Številni že zdaj načrtujejo oddih za krompirjeve počitnice in prav je, da ob tem pomislimo tudi na vrsto evropskih mest, ki se v najlepše barve obarvajo prav jeseni.

Evropska mesta in prestolnice so lepe v prav vseh letnih časih, a nekatere prav jeseni zasijejo. Bodisi zaradi tega, ker se po ulicah ne gnetejo več gruče turistov in mesta po poletni gneči počasi spet zadihajo, ali pa enostavno zaradi dreves, ki se obarvajo v čudovito paleto barv. V jeseni na ulicah zadiši tudi po kostanju, s kavarn pa prihaja omamen vonj po številnih jesenskih sladicah.

Poiskali smo nekaj takšnih, ki jih v jesenskih mesecih velja obiskati, poleg tega pa dodaten plus predstavljajo tudi leti z bližnjih letališč.

Valencia

Foto: Unsplash/Dayso Q

Bogata kultura, zanimiva arhitektura in morski valovi so le nekateri od elementov, ki vas bodo pripeljali do jesenskega oddiha v Valencii. Podajte se po mestnih ulicah medtem ko se njegova narava blešči v najlepših jesenskih odtenkih. Dodatna prednost so tople in prijetne temperature tudi v jesenskem času, ki jih lahko izkoristite za čas na prostem in sprehode po naravnih parkih.

Koliko stane letalska karta za Valencio?

Za najugodnejše povratne letalske vozovnice prevoznika Ryanair iz Trsta do Valencie boste odšteli že od 27 evrov naprej. V ceno je vključena le ročna prtljaga do 10 kg. Letalske vozovnice glede na vaš termin počitnic lahko poiščete TUKAJ.

Pariz

Foto: Unsplash/Anthony Delanoix

Francoska prestolnica velja za eno najlepših in najbolj obiskanih mest na svetu. Od Eifflovega stolpa, prek romantičnih mostov reke Sene, do muzejev in galerij. Pariz je mesto, kjer prav vsakdo najde nekaj zase. Na svoj račun bodo prišli pravi romantiki, navdušeni »šopaholiki« pa tudi pravi gurmani, saj pariške restavracije dobro vedo, kako zadovoljiti brbončice še tako zahtevnih gostov. V jesenskih mesecih se pariški parki obarvajo v tople jesenske barve, zato so kot nalašč za romantične sprehode v dvoje, medtem ko pod nogami šušti listje.

Koliko stane letalska karta za Pariz?

Za povratno letalsko vozovnico iz Benetk do Pariza boste odšteli od 26 evrov naprej. Letalske vozovnice glede na vaš termin počitnic lahko poiščete TUKAJ.

Rim

Foto: Unsplash/Gloria Cretu

Ulice italijanske prestolnice se jeseni, po dolgem toplem poletju, počasi izpraznijo in mesto se spremeni v muzej na prostem. Jeseni si tako lahko brez gruč turistov ogledate vrsto znamenitosti, občudujete fontano di Trevi ali pa obiščete veličastni Kolosej. Temperature so v jesenskih mescih precej bolj prijetne kot v poletni vročini, zato bodo sprehodi po ozkih rimskih uličicah še bolj slikoviti in prijetni. Majhne ulice, veliki trgi ter odlična hrana in prijazni gostitelji bodo obisk Rima za mnoge spremenili v eno najlepših potovanj v življenju.

Koliko stane letalska karta za Rim?

Cene povratnih letalskih vozovnic iz Trsta v Rim se gibljejo od 95 evrov naprej. Letalske vozovnice glede na vaš termin počitnic lahko poiščete TUKAJ.

Lizbona

Foto: Unsplash/Anup Kumar

Poleg Porta tudi portugalska prestolnica velja za eno najlepših mestnih destinacij v jesenskih dneh. Prijetne temperature in občutno manj gneče kot v poletni sezoni, naredijo Lizbono še bolj privlačno. Tudi cene namestitev se spustijo, natakarji pa se osvobodijo množice turistov in lažje zadihajo. Kup razlogov, zakaj bi Lizbono obiskali v jesenskem času. Čudovito mesto je izven sezone še dovolj toplo za enodnevne izlete na plažo in izlete do bližnjih znamenitosti.

Koliko stane letalska karta za Lizbono?

Za najugodnejše povratne letalske vozovnice iz Benetk do Lizbone boste odšteli nekaj manj kot 100 evrov. V ceno je vključena le ročna prtljaga do 10 kg. Letalske vozovnice glede na vaš termin počitnic lahko poiščete TUKAJ.

Amsterdam

Foto: Unsplash/Matheo Jbt

Vsak letni čas v Amsterdamu je nekaj posebnega, a jesen je prav posebej očarljiva. Medtem ko se poleti ulice šibijo pod težo turistov, se v jesenskih mesecih ta razredči in mesto počasi zadiha. Kolesarske vožnje, sprehodi po mestu ali vožnje po kanalih so vso jesen izjemno romantični, saj vas obdajajo tople jesenske barve. Kanali in parki po mestu so polni listov v rumenih in oranžnih odtenkih, v vseh kavarnah pa zadiši po odličnih jabolčnih pitah, ki ob nekoliko nižjih temperaturah teknejo še toliko bolj.

Koliko stane letalska karta za Amsterdam?

Za povratno letalsko vozovnico iz Brnika do Amsterdama boste odšteli vse tja od 90 evrov naprej. V ceno je vključena ročna prtljaga do 10 kg. Letalske vozovnice glede na vaš termin počitnic lahko poiščete TUKAJ.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!