fbpx

Recept: zelenjava z zapečenim sirom

Okus kot prava pica

Foto: Androdyn / Pixabay
Zadnjič posodobljeno: :

Okus ima, kakor da bi jedli sočno pico s sirom.

Ta jed je odlična za večerjo, z veseljem pa jo bodo jedli tudi najmlajši družinski člani, saj spominja na pico in ima veliko sira, ki se po peki razlije na vse strani. Mmmmm!

Zelenjava z zapečenim sirom

  • Obroki: 1
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

    Podlaga:
  • 1 jajčevec
  • 2 papriki
  • 2 bučki
  • 1 brokoli
  • malo olivnega olja
  • Omaka:
  • 3 paradižniki
  • nekaj bazilike
  • Dodatki:
  • 1 skodelica krušnih drobtin
  • pol skodelice parmezana
  • malo rožmarina in timijana
  • 3 stroki česna
  • 8 mini paradižnikov
  • pol glave čebule
  • mocarela

Navodila

  1. Zelenjavo za podlago narežete in položite v pekač. Lahko jo zmešate ali razporedite po nivojih tako, da je vsaka vrsta v enem nivoju. Pokapljate z olivnim oljem in pečete pol ure na 180 do 200 stopinj.
  2. Nato čez prelijte omako. Omako naredite tako, da paradižnik prerežete na pol, ga naribate in zmešate z baziliko. Nanj razporedite mešanico drobtin in parmezana. Pokapljate z oljčnim oljem, nato pa dodate narezano čebulo, mini paradižnik, potresete z naribanim česnom, rožmarinom in timijanom in na koncu še potresete naribano mocarelo
  3. Pečete še 15 minut in postrežete.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!