fbpx

5 idej, kako najbolje preživeti prve počitnice s partnerjem in se izogniti prepirom

Foto: Andrea Piacquadio / Pexels

Poletje je končno tukaj in mnogi že odštevamo dneve do počitnic, ki jih bomo preživeli ob morju, v naravi, v tuji prestolnici, vsekakor pa v družbi najbližjih. Če se letos s partnerjem odpravljata na prve skupne počitnice, gotovo že občutite veselo pričakovanje, ki pa ga morda spremlja tudi živčnost. Bo prvo skupno potovanje potekalo gladko ali pa bo predstavljalo test vajinega razmerja? Za vas smo priprabili 5 idej, kako najbolje preživeti prve počitnice s partnerjem in se izogniti prepirom.

1. Destinacijo izberita skupaj

Ko pomislimo na sanjske počitnice, je predstava vsakega od nas nekoliko drugačna. Nekateri obožujejo raziskovanje tujih prestolnic, medtem ko se drugi najbolje počutijo v odmaknjenem kotičku ob morju.
Prav zato je pomembno, da s partnerjem počitniško destinacijo izbereta skupaj, pri tem pa sta pozorna, da bo odgovarjala obema. Pri tem seveda upoštevajta, koliko časa in denarja imata na voljo, kaj vama je najbolj pomembno, ali se bolje počutita v kampu, hotelu ali počitniški hišici itd.

Naj bo destinacija sanjska za oba Foto: Asad / Pexels

2. Pred potovanjem načrtujta aktivnosti

Tako kot glede destinacije imamo različne preference tudi takrat, ko se odločamo, kaj bomo na počitnicah počeli. Nekateri imajo najraje športni dopust in si ne predstavljajo, da bi dan “zapravili” v postelji. Po drugi strani pa bi marsikdo najljubši dopust opisal kot čas, ko si lahko misli zbistri, medtem ko s koktejlom v roki leži ob bazenu.
Da na počitnicah ne bi prišlo do prepira, predlagamo, da s partnerjem vajine aktivnosti načrtujeta, preden se odprave lotita. Če se vajine želje razlikujejo, priporočamo, da ste pripravljeni na kompromis: prvi dan lahko recimo organizirata odpravo na bližnji hrib, nato pa si naslednji dan odpočijeta ob bazenu in masaži.

3. Določita vajin proračun

Počitniške prepire lahko povzroči tudi to, da pred odhodom ne razčistita, koliko denarja imata na voljo in na kakšne načine bosta morda vajine stroške zmanjšala. Le tako se bosta namreč izognila neprijetnim presenečenjem, imela pa bosta tudi predstavo, kako bo vajino potovanje izgledalo.
Če si stroške delita, je pomembno, da ste s partnerjem glede svojih financ iskreni– nikar ne dopustite, da bi imele počitnice negativen učinek na vaš bančni račun. Partnerju tudi povejte, na kakšen način nameravate počitniške dneve organizirati: se bosta na izlete odpravila z javnim prevozom, bosta kosila v restavraciji ali si bosta kuhala sama itd.

Naj počitnice finančno ustrezajo obema Foto: Los Muertos Crew / Pexels

4. Če potrebujete odmor, partnerju to povejte

Sploh za tiste, ki ne živite skupaj s partnerjem, prve skupne počitnice predstavljajo naslednji korak v zvezi. Niste namreč navajeni, da ste ob partnerju vsak trenutek dneva in povsem normalno je, da se sprav počutite nekoliko obremenjene.
Zato predlagamo, da si vzamete nekaj časa zase: to je lahko kratek sprehod, masaža, počitek ob bazenu, medtem ko se partner odpravi na drugo aktivnost,.. S partnerjem bodite nežni in mu razložite, da čas, ki ga boste preživeli sami, nikakor ne pomeni, da ga imate kaj manj radi.

5. Pogovorom se ne izogibajte

Če počitnice predstavljajo prve dneve vajinega skupnega življenja, je povsem normalno, da se srečata tudi z nestrinjanji. Pomembno je, da jih ne ignorirate, da bi se izognili konfliktom: na tak način se namreč lahko zgodi, da po določenem času med vama izbruhne večji prepir, ki nikakor ne bi bil potreben.
Zato predlagamo, da partnerju na prijazen način poveste, če vas moti, da za seboj ni pospravil, če ni upošteval vaših predlogov, če je kar naenkrat spremenil načrte… Tako bosta drug drugega bolje spoznala in delala na vajini komunikaciji.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!