fbpx

5 mamljivih grških otokov, ki ostajajo skriti pred gručami turistov

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Pomlad je pravi čas, da si rezerviramo svoj poletni oddih. Tudi letos bodo številni Slovenci odpotovali v Grčijo, večina na bolj ali manj znane otoke. Če pa se želite izogniti množici, izberite katerega izmed otočkov, ki jih turistična gneča še ni odkrila.

Folegandros

Otoček, ki se nahaja v južnem delu Kikladskih otokov, morda ni tako glamurozen kot njegov sosed Santorini, zato pa ga prekaša v prekrasnih razgledih in prijaznejših cenah. Še nedotaknjeni raj v grškem otočju skriva vrsto neodkritih jam, rajske plaže in čarobne vasice. Ena najbolj fascinantnih je Hora, ki se nahaja na vrhu hriba in nudi prekrasne poglede na okolico ter velja za eno bolj slikovitih grških vasic.

Foto: envato

Kastelorizo

Grški otoček, ki se nahaja le dva kilometra stran od turške obale, sodi med najbolj privlačne v Sredozemlju. Združuje vse, kar ima grška dežela za ponuditi. Od kristalno čistega morja do pastelnih hišic in prekrasnih malih tavern s svežo morsko hrano. Otoček sodi med najmanjše naseljene grške otoke, nahaja pa se kar najbolj oddaljen od Aten. Iščete mir? Potem ga boste tu brez dvoma našli. Na otoku je namreč le ena sama vasica, prav tako pa vas ne bo motilo brnenje avtomobilov.

Foto: envato

Milos

Tudi otoček Milos se nahaja v kikladskem otočju, gre natančneje za najbolj jugozahodni otok tega otočja. Presunljivi vulkanski otoček je bil nekdaj dom slovite Miloške Venere, ki je danes razstavljena v pariškem Louvreu. Poleg arheoloških ostankov, ki so jih našli na otoku, pa Milos slovi tudi po več kot 65 plažah. Najlepša med njimi je Sarakiniko, ki se lahko pohvali s tako modrino morja, kot je človek še ni videl.

Foto: envato

Symi

Tudi Symi se nahaja nedaleč od turške obale in je del Dodekaneških otokov. Že ob prihodu v pristanišče vas pričaka dih jemajoč scenarij, šopek pastelnih neoklasicističnih palač, ki se spuščajo proti turkizno modremu morju. OB sončnem zahodu se v njihove fasade ujamejo toplo odtenki zlate, kar naredi otoček še za odtenek bolj romantičen. Na Symiju sicer najdete tudi vrsto prekrasnih peščenih plaž in turkizne vodne jame, ki jih je mogoče obiskati le s čolnom.

Foto: envato

Itaka

Itaka, rodni otok slovitega Odiseja, se nahaja ob obali Kefalonije. Sodi med ionske otoke, na svetovnem zemljevidu pa se ni znašlo le po zaslugi Homerjevega epa. Gozdnati gričevnati otoček z vrsto zalivov in smaragdnim morjem velja za enega najbolj neobljudenih grških otokov, saj ga trume turistov doslej še niso zaznale.

Foto: envato

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!