fbpx

5 načinov, kako se v svoj dom privabiti pozitivno energijo

Feng Shui

Foto: envato

Glede na Feng Shui vas nered lahko duševno izčrpava ali vas drži ujete v preteklost. Stvari, razmetane po stanovanju, niso samo videti neurejene, ampak tudi ustavijo pretok energije. Kakšni so vaši prostori? Pospravljeni ali razmetani?

Feng Shui temelji na ideji, da obstaja devet energijskih centrov, ki sestavljajo baguo, nekakšen zemljevid vašega doma, na podlagi katerega lahko analizirate energije, ki vplivajo na vaše življenje.

Ko spremenimo pot energije v enem od teh segmentov, so lahko spremembe v tem delu življenja zelo močne.

Poleg nereda so še druge stvari, ki slabo vplivajo na vzdušje bivalnega prostora in za privabljanje pozitivne energije in dobrega počutja preverite, ali jih imate in česa se je dobro znebiti.

1. Nered na hodniku

Urejen hodnik v hišo prinaša srečo in zadovoljstvo. Če s hodnika odstranite predmete, ki jih ne uporabljate, bo stanovanje bolj urejeno, pretok pozitivne energije pa močnejši, pravijo strokovnjaki za Feng Shui.

Jakne, čevlje in dežnike lahko pospravite v škatle, ki jih prej označite in nato pospravite v omaro. Tako boste vedeli, kaj je v katerem, ne da bi preveč razmišljali.

Zmedo glede iskanja pravega ključa lahko rešite z držalom na steni. V kot predsobe lahko postavite rastlino, ki ne zavzame veliko prostora. Tako boste po Feng Shuiju pospešili pretok dobrih vibracij.

2. Lončnice ali samo suhe rože

Rastline v vaš dom privabljajo srečo, ljubezen in blagostanje, pravilno umeščene v dom pa spremenijo energijo prostora in ljudem prinesejo nove občutke. Suhemu cvetju se je načeloma bolje izogibati.

Odstranite suho cvetje. Foto: Cottonbro / Pexels

Strokovnjaki za Feng Shui svetujejo, naj bo bambus tisti, ki prinaša srečo v gospodinjstvo, dobra izbira pa je tudi orhideja. Izogibajte se kaktusom in rastlinam z ostrimi listi.

3. Neuravnotežena spalnica

Spalnica je najbolj intimen prostor v stanovanju. Razmetana oblačila pospravite v omare, nepotrebne stvari pa pospravite pod posteljo in v omare ali pa jih vsaj lepo pospravite v posebne škatle ali vrečke. Prav tako je dobro, da iz spalnice odstranite stvari, ki so vizualno stimulativne, kot je televizija ali oprema za vadbo.

4. Slaba lega ogledala

Po Feng Shui naj ogledala ne odsevajo neurejenega prostora, na primer nereda, pa tudi vhodna vrata v prostore ne, saj tako vsa energija in možnosti zapustijo dom. Zanje so idealne jedilnice, pa tudi dnevna soba, saj so to prostori, kjer se družite in s tem povečujete pozitivni či.

Idealno bi bilo, če bi lahko postavili ogledalo od tal do stropa, ki bo odsevalo jedilno mizo, vendar tako, da ne gleda proti vhodnim vratom.

Ogledala ni priporočljivo postaviti proti postelji, ker prinaša slabo energijo, niti nad posteljo. Po Feng Shui je tako postavljeno ogledalo lahko krivec slabih sanj, pa tudi težav v zakonu.

5. Pomen kuhinje

Stanje kuhinje močno vpliva na zdravje gospodinjstva, menijo Kitajci, medtem ko beseda ‘hrana’ v kitajščini zveni enako, kot beseda ‘bogastvo’ in to ni naključje.

Umazano posodo je treba čim prej oprati ali dati v pralni stroj, saj nered in umazanija onemogočata prost pretok energije.

Čimprej pospravite umazano posodo. Foto: Brooke Lark / Unsplash

Iz istega razloga je treba redno čistiti kuhinjo, predvsem delovne površine, pospraviti predmete, ki jih ne uporabljate. Težkih predmetov, kot so velike ponve ali kuhinjski pripomočki, ne hranite v visokih omarah, saj spodbujajo občutek nemoči.

Nožev in škarij ne smete obešati na steno, saj vidna rezila prinašajo tesnobo in konflikt. Namesto tega si priskrbite lesen blok, v katerega boste držali nože in škarje, ali pa jih shranite v predale.

Stvari, ki se jim je na splošno dobro izogibati doma

Po kitajskem verovanju črna vrata vabijo nesrečo v vaš dom, vendar ne, če so obrnjena proti severu.

Izogibajte se staremu koledarju, na katerem niste obrnili strani na tekoči mesec ali pa je oznaka datuma ostala na napačnem mestu.

Razbito posodo takoj zavrzite, saj podzavestno v vaše življenje privabi težave.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!