fbpx

5 najpogostejših razlogov, zakaj vas še ni zaprosil

Foto: Envato
Zadnjič posodobljeno: :

Mnogi domnevajo, da je edini pravi »dokaz«, da te moški ljubi, trenutek, ko pade na koleno in predlaga poroko. Kaj pa, če ste v najsrečnejšem razmerju in poroka sploh ni na obzorju? Razkrivamo vam pet razlogov, zakaj vas še ni zaprosil.

Vsi vaši prijatelji na družbenih omrežjih nosijo zaročne prstane, praznujejo zaroke, vaš izbranec pa ne more vzeti prstana in poklekniti?

Seveda se začnete spraševati o njegovih resničnih namenih in o tem, ali sploh načrtuje poroko. Verjetno zato, ker so nas kot otroke učili, da sta ljubezen in zakon sinonima. Torej, če te moški ljubi, te bo hotel zaprositi in postati tvoj mož, ti pa njegova žena.

Zaradi tega se lahko počutite nekoliko razočarani, če vas še ni zaprosil, čeprav vas neizmerno ljubi. Ker gre za resne stvari, pri katerih se razmerja tudi končajo, je zelo pomembno, da razumete njegovo stališče do poročnih zvonov, preden začnete mahati s kakšnim ultimati.

via GIPHY

Ni pripravljen na poroko

Ne obremenjujte se, pustite, da vse poteka v svojem tempu in dobro bo za oba. Običajno se ženske počutijo pripravljene na poroko hitreje kot povprečni moški. V preteklosti so se moški poročali, ko so bili finančno stabilni, ženske pa, ko so si želele otroke. Vendar to ne pomeni, da moški ne razmišlja o poroki, predvsem se mora najprej prepričati, da ve kaj počne in kam vse to pripelje. Moški večinoma razmišljajo o finančnem bremenu zakona in morajo biti nanj pripravljeni.

Ni prava

Ko se moški odloči za poroko, pretehta vse možnosti tudi to ali je ženska prava oseba, s katero bo preživel celo svoje življenje. Če ste prava oseba, ne boste postavljale ultimatov glede poroke in tudi moški bo sam prišel, do spoznanja, da ste prava oseba zanj in vas bo zaprosil, brez pomisleka in razlag. Poroka je resen podvig. Gre za vseživljenjsko zavezo. In če ne moreta sodelovati pri reševanju lastnih težav v odnosih, potem verjetno niste ustvarjeni drug za drugega. Včasih kljub najboljšim namenom in največjim sanjam stvari preprosto niso takšne, kot si želite.

via GIPHY

Ne verjame v poroko

Nekateri moški ne verjamejo v idejo ali institucijo poroke. Za nekatere moške poroka ni nič drugega kot papir. Če so vzgojeni v verskem ozračju ali pa so sami verne osebe, jim zakon lahko nekaj pomeni. Obstaja pa tudi možnost, da zakon zanj ni tako pomemben kot ljubezen. Nekateri moški ne verjamejo poroki zaradi svojih staršev ali pa so bili že enkrat poročeni. Tako kot imate vi pravico do svojih občutkov glede poroke, ima on pravico do svojih občutkov.

Boji se pričakovanj

Strah ga je vaših in lastnih pričakovanj. Glede na snubitve na družabnih omrežjih, vas ne želi razočarati, saj morda njegova ne bo tako bleščeča. Pričakovanja na obeh straneh so lahko prevelika.

Slaba komunikacija

Če on ne ve, da se želite poročiti, mu to ne bo padlo na pamet. Ne pričakujte, da vam bo partner bral misli. Konec koncev, če želite vedeti, zakaj vas še ni zaprosil, se morate o tem pogovoriti z njim.

Poroka je velika življenjska odločitev in razumeti morate, kaj vse pričakovati od skupnega življenja. Če ste tako prepričani, da želite preživeti preostanek svojega življenja z njim, se morate navaditi, da se pogovarjate o stvareh, ki vas prestrašijo in povzročajo nelagodje.

Poroka in ljubezen nista vedno sinonima, različnim ljudem pomenita različno in dokler se ne pogovarjate, ne boste vedeli, kakšno je razmišljanje partnerja in kakšni so nameni.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!