fbpx

5 napak, ki jih počnete z mokrimi lasmi

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Vas jezi, ker so lasje poškodovani, pa ne veste, zakaj? Lasje so precej občutljivi, in ko jih poškodujemo, jih je težko obnoviti. Barvanje, oblikovanje las z vročimi napravami in celo onesnaženo okolja lahko negativno vplivajo na lase.

O tem, da na lase vplivajo tudi vaše morebitne slabe navade pri ravnanju z mokrimi lasmi, najbrž niti ne pomislite.

Poglejmo 5 najpogostejših napak.

1. Česanje mokrih las

Lasje so najbolj občutljivi in ​​elastični, ko so mokri in tedaj jih najlažje poškodujete. Najbolje bi bilo, da lase pred česanjem posušite in uporabite razpršilo za lažje razčesevanje. Uporabljajte krtačo s čim mehkejšimi ščetinami ali glavnikom z gibljivimi zobci.

2. Spletete mokre lase v kito

To je lahko, preveč grobo za lase, ker se zaradi napetosti, ki nastane zaradi trdega spenjanja, zlomijo. Ko so lasje mokri so zelo elastični.

Mokri lasje in kita – ne. Foto: Tamara Bellis / Unspalsh

3. Spanje z mokrimi lasmi

Glavni razlog, zakaj se ne priporoča spanje z mokrimi lasmi, je, da si s tem povečate možnosti za lomljenje las in rast bakterij na lasišču. Če se lasje in lasišče ne posušita dovolj hitro, lahko mikrobi, ki povzročajo prhljaj, povzročijo suhost in srbenje lasišča.

4. Lase sušite z napačno brisačo

Sušenje las z navadno bombažno brisačo lahko poškoduje lase in povzroči razpokane konice in lomljenje. Namesto tega uporabite raje brisačo iz mikrovlaken.

Ne sušite si premorih las s sušilcem za lase. Foto: Itsilatak2560 / Pixabay

5. Lase sušite, ko so še premokri

Preden začnete sušite lase s sušilcem za lase, je primerno, da so le ti vlažni. Na takšen način bodo lasje bolj gladki, sijoči, manj nagnjeni k lomljenju in lažje jih boste oblikovali.

Sušilnik za lase nastavite na najnižjo temperaturo in moč, da zmanjšate možnost poškodb med sušenjem.

Ne glede na to, kateri način termičnega oblikovanja izberete, ne pozabite uporabiti sredstva za toplotno zaščito. Lasje vam bodo na dolgi rok hvaležni.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!