fbpx

5 nasvetov, kako do zdravih in gostih las

Kako lase negovati po umivanju

Foto: envato

Na to ali bodo vaši lasje mehki, močni in zdravi vpliva veliko dejavnikov, med najpomembnejšimi pa je gotovo nega po umivanju. Prav takrat so lasje najbolj dovzetni za poškodbe, zato je dobro vedeti, ali jih počesati mokre, kakšno brisačo uporabiti, ali jih posušiti na zraku ali s sušilnikom.... Za vas smo pripravili nasvete, kako lahko pridete do zdravih, gostih las.

Lepi lasje so odraz negovane ženske. A mnoge v genski odnovi nimajo te sreče, da bi imele lase kot si jih želijo. Zato vam ponujamo nasvete, kako imeti zdrave in goste lase.

1. Kodraste lase češite mokre, ravnih nikar

Če so vaši lasje ravni, je najbolje, da s česanjem počakate, dokler se ne posušijo. Tako je zato, ker so lasje, ko so mokri, najbolj občutljivi in prav česanje jih lahko preobremeni in poškoduje.
Kaj pa, če so vaši lasje kodrasti? Potem verjetno že veste, da se česanja ne smete lotiti šele, ko se posušijo, saj jih je takrat razčesati veliko težje, povzročite pa lahko tudi lomljenje in poškodbe lasnih mešičkov. Zato jih razčešite že v mokrem stanju, pazite le, da boste pri tem čim bolj nežni.

Ravne lase počešite šele, ko se posušijo Foto: Karolina Grabowska / Pexels

2. Z brisačo bodite nežni

Po umivanju si las z brisačo nikar ne drgnite, ampak jih namesto tega nežno potapkajte. Če si boste brisačo ovili okoli glave, poskrbite, da bo vaš “turban” čim bolj ohlapen – s tem se boste izognili lomljenju in poškodbam las. Pazljivi bodite tudi pri izbiri brisače: izogibajte se težkim brisačam in namesto njih sezite po majhni brisači iz mikrovlaken ali bombaža.

3. Uporabite leave-in balzam ali regeneracijski serum

Da si lase lažje ražčešete, je balzam dobro uporabiti ob vsakem umivanju. Če pa se borite z razcepljenimi konicami ali lasmi, ki so suhi in poškodovani, priporočamo, da si priskrbite tudi leave-in balzam, torej balzam, ki ga nanesete na oprane, mokre lase, ali regeneracijski serum. Ne samo, da bo tako česanje še lažje, ampak boste lasem povrnili mehkobo in sijaj.

Lasem vrnite sijaj s serumom za lase Foto: Chill Jane / Pexels

4. Ne pozabite na zaščitni sprej

Mnenja strokovnjakov o tem, ali je bolje, da si lase posušite na zraku ali s sušilnikom so deljena. Vsekakor pa je, če boste uporabili sušilnik, nujno, da pred tem na lase nanesete sprej, ki bo vaše lase zaščitil pred toploto in jih še dodatno negoval.
Svetujemo tudi, da sušilnik nastavite na najnižjo temperaturo.

5. Mokrih las nikar ne spenjajte

Če si boste lase posušili na zraku, jih nikar ne spenjajte. Lasje se bodo v mokrem stanju najlaže zlomili in največje tveganje za to predstavljajo prav elastike. Če vas lasje motijo, si jih od obraza odmaknite s pomočjo bombažnega traku za lase ali rute.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!