fbpx

5 navad, ki jih uspešni pari opravljajo vsak teden

Foto: Vlada Karpovich / Pexels
Zadnjič posodobljeno: :

Ste se že kdaj vprašali, kako je mogoče, da nekateri pari izgledajo tako zelo srečni? Da je njihova zveza po dolgih letih še vedno trdna in da se zdi, kot bi govorili nek skrit jezik ljubezni, ki ga sami ne razumete? Velikokrat odgovor leži v zavestni odločitvi, da se bodo za razmerje potrudili in se vsak dan znova prepričali, da se njihov partner počuti cenjenega in ljubljenega. Za vas smo pripravili 5 navad, ki jih uspešni pari opravljajo vsak teden.

1. Majhne ljubezenske geste

Moda imate občutek, da je v zvezi nujno, da za partnerja opravljate veličastne geste, čimveč časa preživite na skupnih potovanjih, kupujete draga darila… Seveda ni s takim ravnanjem nič narobe, pa vendar so tisto, kar večina zares potrebuje, majhni znaki ljubezni in naklonjenosti. To so lahko dolg, sladek poljub, ko se vaš partner po dolgem dnevu vrne iz službe, iskren interes za to, kaj se mu je zgodilo tekom dneva in kako se počuti, sama izjava: “Ljubim te,”…
Toplino lahko pokažete tudi tako, da opravite gospodinjsko opravilo, ki ni med partnerjevimi najljubšimi, mu napišete jutranje sporočilo, kako radi ga imate, ga presenetite s popoldansko aktivnostjo, ki jo obožuje…

Partnerja presenetite z majhno ljubezensko gesto Foto: Gary Barnes / Pexels

2. 6 ur samo za vaju

Razlog, da iskrica v razmerju prične ugašati, je lahko preprosto to, da si ne vzameta časa, ki bi ga preživela v dvoje. Da, skupne trenutke je ob hektičnem načinu življenja težko najti, vendar je za srečno razmerje nujno, da se čimbolj potrudite. Po mnenju strokovnjakov je tista magična številka vsaj 6 ur na teden, torej 6 ur, ki jih namenita le drug drugemu.
Ta čas lahko preživita točno tako, kot vama najbolj ustreza: ob pogovoru, nežnih dotikih, večernem ali jutranjem sprehodu, sanjarjenju na kavču…

3. Vprašanja in skupni načrti

Morda se vam zdi, da o partnerju in njegovih načrtih veste vse, kar se vedeti da, pa vendar se včasih izkaže, da temu ni zares tako. Če sta s partnerjem skupaj že več let, je prav mogoče, da so vajini cilji in želje popolnoma drugačni, kot so bili takrat, ko sta se spoznala. Prav zato je pomembno, da si vzameta čas za globoke pogovore in drug drugega povprašata o sanjah, ambicijah in strahovih.
Poleg glavnih ciljev, ki morajo biti v resnem razmerju jasni, svetujemo tudi pogovore o tistih bolj sproščenih temah. Partnerja vprašajte, kam bi si želel odpotovati, kaj bi v življenju še rad doživel, kakšna pustolovščina ga najbolj pritegne…

Ali veste, o čem sanja vaš partner? Foto: Samet Korkmaz / Pexels

4. Zmenki

Se še spomnite začetka zveze, ko ste se nervozno pripravljali na zmenek? No, živčnosti vam sedaj ni več treba občutiti, zmenki pa naj ostanejo nekaj, kar še vedno redno organizirata. Te večere namenita občudovanju drug drugega, sladkim in sproščenim trenutkom in obiskovanju vajinih najljubših kotičkov. Lahko se dopravita v restavracijo, na koncert ali v kino ali pa si preprosto pripravita piknik.

5. Pogovor o vajinem odnosu

Strokovnjaki svetujejo, da si s partnerjem enkrat tedensko vzameta eno uro za pogovor o vajinem odnosu. Pričnita s stvarmi in dogodki, ki sta se jih lotila na pravilen način, npr. nesporazumi, ki sta jih razrešila brez prepira, pomoči, ki sta jo namenila drug drugemu… Pomembno je, da drug drugega pohvalita.
Nato se lotita še morebitnih težav. Strokovnjaki priporočajo, da si tekom tedna stvari, ki vaju motijo oz. jih želita spremeniti, zapišeta na poseben list papirja, ki ga nato prebereta ob tedenskem pogovoru. Na tak način bosta lahko na težavo pogledala trezno in realistično ter se namesto kreganja usmerila v njeno reševanje.
Ob pogovoru partnerja vprašajte tudi, kaj lahko storite, da se bo počutil čimbolj ljubljenega in mu poveste, preko katerih gest njegovo toplino občutite sami.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.