5 preprostih stvari, ki jih ljudje s čistim stanovanjem počnejo vsak dan

Ne, to niso superženske ali supermoški, prav tako nimajo gospodinje. Razkrivamo vam 5 preprostih navad ljudi, katerih stanovanje je vedno videti urejeno!

Čist in urejen dom je velikokrat predmet zavidanja. In čeprav smo morda prepričani, da ti ljudje na teden več ur posvetijo prav čiščenju stanovanja, temu ni tako! Ravno nasprotno: v resnici je potrebnih le nekaj vsakodnevnih dejanj, ki morajo postati navada, da je stanovanje ves čas urejeno. Pa si poglejmo, kaj lahko naredimo!

Zjutraj pospravite posteljo

Preden odidete od doma in začnete dan, zapustite spalnico šele takrat, ko jo pospravite. Zjutraj si vzemite tisti dve minuti in pospravite posteljo. Zvečer se boste z veseljem vrnili nazaj v spalnico.

Posodo pospravite iz pomivalnega stroja

Poskrbite za to, da je pomivalni stroj vedno prazen in da je posoda na svojem mestu. Tako boste preprečili nabiranje umazane posode v kuhinji in v stroju. Poleg tega pa boste vedno imeli na voljo čisto posodo.

Posodo pospravite iz pomivalnega stroja.

Oblačila takoj pospravite v omaro

Po težkem delovnem dnevu se običajno slečemo in oblačila pustimo tam, kjer so padla z nas. Naslednji dan se lahko ponovi isto, zato se kmalu pojavi gora oblačil. Zato se navadite, da umazano perilo takoj odložite v košaro za perilo, ostale stvari pa pospravite v omaro. To velja tudi za čevlje in jakne.

Ko zvečer zapustite kuhinjo, naj bo ta čista

Ko zvečer skuhate in pojeste, temu običajno sledi leno poležavanje na kavču, kjer se zazibamo v spanec ali pa se preselimo v spalnico. Naslednji dan pa opazite, da se kuhinja ni sama pospravila oziroma očistila. Zato si po jedi vzemite čas za pomivane posode (ali pospravljanje v pomivalni stroj) in čiščenje delovnih površin. Naslednji dan ne bo neprijetnih vonjav, zjutraj pa boste imeli dober občutek, saj vam kuhinje ne bo treba čistiti.

Ko zvečer zapustite kuhinjo, naj bo ta čista.

Uporabljajte košare

Hitro se po stanovanju raztresejo različne malenkosti, ki povzročajo nered. Včasih gre za pošto in kataloge, razpršene po dnevni sobi, včasih za ključe, ipd. Ker teh malenkosti res ne želite povsod po domu, si priskrbite košare ali škatle, v katere jih boste shranjevali.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Kako pravilno skrbeti za živo božično drevo v loncu?