5 stvari, ki jih počnejo prijazni ljudje

Prvo, kar učimo svoje otroke, so pravila lepega vedenja. Vztrajamo pri tem, da vedno rečejo "prosim" in "hvala" ter da so prijazni do vseh. Na žalost odrasli včasih pozabimo upoštevati ta pravila, zato vas bomo v naslednjih vrsticah opomnili na 5 stvari, ki jih morate upoštevati, da boste prijazni.

Spoštujte osebni prostor drugih ljudi

Prav je, da se rokujete, ko pozdravljate znance ali ljudi, ki jih srečate prvič. Razen seveda med pandemijo. Objeme, poljubljanje in druge dotike pa pustite samo tistim, ki jih zagotovo veste, da jih to ne moti.

Rokovanje je vedno znak vljudnosti.

Ne postavljajte preveč osebnih vprašanj sogovorniku

Če se vam oseba, s katero se pogovarjate, želi zaupati in razkriti nekaj o sebi, kar ni za vsakogar, ga poslušajte in ji poskusite pomagati, če ima težave. V drugih primerih se izogibajte preveč osebnim vprašanjem ljudem, ki ste jih spoznali šele pred kratkim, in bodite previdni pri tistih, ki jih poznate že dolgo.

Ne bodite preglasni v javnosti ali ko ste gost

Nihče ne želi poslušati vaših telefonskih pogovorov v avtobusu. Zato se te dejavnosti vzdržite, če niste prejeli klica v sili, in poskusite govoriti bolj tiho. Pazite tudi, da ne boste preglasni, ko obiskujete prijatelje ali sorodnike, še posebej, če vsi sedite za mizo.

Ne bodite preglasni na javnih prostorih.

Ne prekinjajte sogovornika

Bodite dober poslušalec in se vzdržite nepotrebnih vdorov, ko drugi govorijo, še posebej, ko vam govorijo nekaj pomembnega. Spomnite se, kaj ste želeli povedati, in povejte sogovorniku, ko konča z govorjenjem.

Bodite prijazni, tako do hišnika kot do direktorja

Lepe manire narekujejo, da v komunikaciji z ljudmi izkazujete enako spoštovanje do ljudi iz vseh družbenih slojev. Le tako boste res prijazna oseba.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Se sprašujete, zakaj vaša ljubezen ni bila dovolj?