5 stvari, ki jih sebični ljudje počnejo v partnerskih odnosih

Sebični ljudje mislijo le nase. Postavite se zase.

Nihče si ne zasluži ljubezni z osebo, ki misli samo nase, na svoje potrebe in čustva. Takšnih povezav je na žalost veliko več, kot si lahko predstavljamo. Sebični ljudje lahko svojemu partnerju posrkajo zadnji atom moči in pozitivne energije samo zato, da nahranijo svoj ego.

Gre za nezdravo zvezo, iz katere je najpametneje pobegniti in se ne ozirati nazaj. Vsekakor je bolje biti sam kot s partnerjem, ki misli samo nase in mu ni mar za drugega. Ko se odidete iz takšnega razmerja, si daste priložnost, da spoznate nekoga, ki vas bo spoštoval in ljubil, kakor vi njega.

Kaj sebične osebe počnejo v ljubezenskih odnosih? Če najdete svojega partnerja, med temi petimi opisi, se zamislite.

1. Mislijo, da obstaja le njihov način in noben drug

Nimajo strpnosti do mnenja partnerja ali drugih ljudi. Prepričani so, da imajo vedno prav in da morajo vsi slediti vsemu, kar rečejo ali naredijo. Nimajo spoštovanja, pravzaprav takšni ljudje ne spoštujejo nikogar. Mislijo samo nase in so precej trmasti ter težko funkcionirajo v odnosih in v skupini ljudi.

2. Odnos označuje negativnost ali nevtralnost

Vsak pogovor z njimi je naporen in se slabo konča. Partner, ki je v zvezi s takšno osebo mora nenehno nekaj dokazovati, kar na koncu privede do prepira.
Zanje ne obstajajo konstruktivni pogovori, ki rešujejo probleme. Tak odnos je poln negativnosti in toksičnosti, bolje je, da se iz njega čim prej rešite.

3. Partner ima občutek, da se edini trudi, da bi razmerje uspelo

V vsakem odnosu so vzponi in padci, lepi in grdi trenutki. Če imata partnerja isto željo, da rešita njuno zvezo, ima takšno razmerje prihodnost. Če pa se trudi le en partner, drugi pa se le pritožuje in določa svoje pogoje, potem to razmerje nikakor ne bo uspešno ali dolgotrajno.

Če v vajinem odnosu obstaja samo ena oseba, je čas, da odidete.
Ko je en partner sebičen in ni pripravljen popustiti ali prevzeti dela odgovornosti, je pa sposoben sedeti in gledati, kako se drugi trudi in ga ob tem obtoževati in se prepirati je bolje, da tako osebo zapustite.

4. Sebični ljudje ne marajo govoriti o ljubezni

Ne trudijo se zagotoviti tolažbe in varnosti partnerju, s katerim sta v zvezi. Vseeno jim je, da se partner v odnosu počuti negotovo, ker ne ve, kaj drugi misli, kakšni so njegovi nameni, ali si želi resno zvezo, zakon, družino.
Sebične osebe se izogibajo opredelitvi odnosa, ker jim tako ustreza – ničesar niso obljubili, zato nimajo nobenih obveznosti.

5. Spogledujejo se z drugimi, tudi ko so v družbi partnerja

Če se partner zaradi tega počuti slabo in ponižano, sebičnih oseb ne moti. Brez sramu se obračajo za nasprotnim spolom in se spogledujejo. To počnejo le, da nahranijo svoj ego. Ta jim je pomembnejši kakor partner, saj so tako zaverovani vase, da niti ne opazijo, da so ga s svojim obnašanjem prizadeli.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!