Tako dolgo želi moški hoditi s teboj, preden opredeli vajino razmerje

Sta "fant in punca" ali nista?

Eno najpogostejših vprašanj, ki si jih zastavljajo tako ženske kot moški, je: "Kdaj je pravi čas, da uradno postaneva fant in punca?"

Kako dolgo je danes še “normalno” biti v neke vrste razmerju, preden se opredelimo kot par, kot “fant in punca”? Seveda vsak med nami različno pristopa k pomenu ekskluzivnosti in zavezanosti, in če želite vedeti, kakšen je status vaše zveze, morate vprašati osebo, s katero hodite, ne pa Google.

Tako moški kot ženske smo nervozni, ko vstopamo v nove romantične zveze, in ni nič bolj zastrašujočega, kot če se izpostavimo z vprašanjem, ki kliče po opredelitvi naše zveze, še posebej, če vemo, da nam odgovor morda ne bo všeč.

Ali je prezgodaj, da opredelimo zvezo?

To je odvisno od tega, kako pogosto preživljate čas skupaj z drugo osebo in kako dobro se ujemate. Če se še ne poznate dovolj dolgo, si raje vzemite čas, da se globlje spoznate, namesto da skočite na glavo.

“Pravi ključ je biti prisoten,” predlaga zdravilka in duhovna učiteljica Elizabeth Hunter Diamond. “Biti prisoten pomeni uživati v preživljanju časa s svojim novim prijateljem in dopustiti, da se povezava poglobi, ne da bi predvidevali ali pričakovali nadaljevanje. Ko ste prisotni, se vam ne mudi z odločitvijo. Lahko pustite, da razmerje zacveti ob svojem naravnem času. Bolj ko ste prisotni, bolj ste v stiku s svojo resnico o tem, kdaj preiti na naslednjo stopnjo. “

Prehod na “fanta in punco” spremeni vaš odnos in tega bi se morali zavedati. Ko se enkrat odločite za ta korak, ne glede na to, ali začnete takoj, ali ste še vedno nekje vmes med prijateljstvom in romanco, stvari napredujejo in nikoli ne smete iti nazaj.

Prehod na “fanta in punco” spremeni vaš odnos in tega bi se morali zavedati.
Foto: Jonathan Petit/Unsplash

Kako je videti razmerje “fant in punca”?  Psihologinja Lorell Frysh poudarja, da morate najprej vedeti, ali ste pripravljeni. “Pomembni elementi, ki jih morajo ljudje upoštevati, so: kar jih je pritegnilo k drugi osebi, ali so se pripravljeni odpreti in pustiti sogovorniku, da zares spozna, kdo so, ali so se pripravljeni zavzeti za resnično zvezo in sprejeti rast in učenje, ki jih resne zveze zahtevajo od nas? “

Morda se boste nekoliko bolje počutili, če boste vedeli, da ženske niso edine, ki ne vedo vedno, kdaj je pravi čas, da stvari postanejo uradne. Tudi moški so izmučeni zaradi celotne preizkušnje! In prav to je pripeljalo do tega, da je uporabnik Reddita postavil vprašanje: “Nekaj, kar nisem nikoli zares razumel, je, kako dolgo pari običajno čakajo, preden opredelijo razmerje?”

In kaj so odgovorili moški?

1. “Postanita ekskluzivna šele takrat, ko stvari niso več klišejske.”
2. “Nagradita razmerje le, če sta skupaj 24/7.”
3. “Ko sta se o tem oba pogovorila in sta se skupaj odločila, naredita naslednji korak.”
4. “Takoj, ko začneta, postanita ekskluzivna. Nikoli ne bi vzpostavil razmerja z nekom, ki videva tudi druge ljudi.”
5. “Ko te več ne zanima nihče drug, veš, da je to znak, da sta fant in punca.”
6. “Ko si prepričan, da sta oba na isti strani.”
7. “Ko punco enkrat zares spoznaš, takrat je pravi čas.”
8. “Počakaj tako dolgo, da si delita vsaj eno rutino.”
9. “Naslednji korak naredi šele takrat, ko je zanimanje drug za drugega resnično globoko.”
10. “Ko ne preneseš misli, da bi jo izgubil, takrat je čas, da sta tudi uradno skupaj.”
11. “Tvoja punca je po 3 do 4 zmenkih.”

Kako začnemo pogovor o opredelitvi zveze?

Ko govorite o ekskluzivnosti (razen če ste v odprti zvezi), razpravljajte, kaj ta korak pomeni, za oba. Kaj pomeni biti fant in punca? Ali to pomeni, da se videvata samo še drug z drugim?

Seveda je to odvisno od odnosa do odnosa, zato morata biti oba partnerja na isti strani. Ne moreta se nekaj dni ignorirati in potem prositi za zmenek; morata se odločiti, ali cenita preživljanje časa drug z drugim, saj zveza pomeni, da bosta počela prav to!

Ali bosta spala drug pri drugem? Se bosta skupaj preselila? Ali sta samo rabila etiketo? Biti fant in punca se zelo razlikuje od tega, da sta samo prijatelja z ugodnostmi. Stvari postanejo resnejše, saj skupaj gradita odnos. Spustiti bosta morala zidove, ki sta jih zgradila okoli sebe. Stvari lahko zahtevajo več dela. Lahko pride do večjih in resnejših pogovorov.

Eden izmed načinov, da opravite pogovor o naslednjem koraku v razmerju, je, da ne opravite enega samega zastrašujočega povora, temveč več različnih pogovorov. V vsakem pogovoru zastavite vprašanje, kot je: “Si odprt/-a za možnost pravega razmerja?” To lahko izrazite popolnoma hipotetično, da dobite občutek, kaj druga oseba išče.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Moški ženske analizirajo bolj, kot si mislite: 8 ključnih dejavnikov, zaradi katerih se odločijo za poroko