fbpx

5 top lokacij za fotografiranje na Hrvaškem: najbolj “instagramabilne” lokacije

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Hrvaška se lahko pohvali z vrsto prekrasnih naravnih in arhitekturnih biserov, ki jih velja ovekovečiti tudi s fotoaparatom. Četudi niste profesionalni fotograf, vam zagotavljamo, da bodo nastale prav magične fotografije.

Priznajmo si, fotografije na družabnih omrežjih nas hitro prepričajo, da na našem seznamu destinacij pristanejo bližnje ali bolj oddaljene turistične točke. Tako smo pobrskali po spletu in našli nekaj najlepših znamenitosti naših južnih sosedov, ki še kako dobro izgledajo tudi na Instagramu.

Plitvička jezera, Lika

Naredili bi veliko krivico, če tega seznama ne bi začeli s Plitvičkimi jezeri. Narodni park je prava paša za oči in dušo ter se lahko pohvali z več kot milijon obiskovalci letno. Nič nenavadnega, saj v poletnih mesecih predstavlja dobrodošlo osvežitev v vročini.

Kotli, Istra

Znamenitost vasice Kotli, ki se jo je oprijel kar naziv hrvaške Pamukkale, se nahaja v neposredni bližini Buzeta. Kraj je znan po slapovih reke Mirne, ki je obdana z vodnimi mlini. Majhno mestece ima kar 17 spektakularnih vodnih teras, kjer kontrast med turkizno vodo in belim apnencem poskrbi za zelo privačno kuliso.

Uvala Čikat, Mali Lošinj

Lošinj velja za enega najlepših hrvaških otokov, z dišečimi borovci, kristalno čistim morjem in prekrasnimi zalivi. V Uvali Čikat so svoje mesto pod soncem našli tudi številni petičneži in svetovne zvezde, kar ne čudi, saj je prekrasen zaliv nedaleč od mesta Mali Lošinj res nekaj posebnega.

Kanjon Zrmanje

Prekrasen kanjon, kjer so svoj čas posneli vrsto svetovnih filmskih uspešnic, se nahaja nedaleč od Zadra. Zrmanja sodi med najlepše evropske reke, že zavoljo svoje bistrosti in čarobnih slapov ter veličastnega kanjona. Tega resnično velja obiskati še to poletje.

Plaža Pritišćina, Vis

Manjša prodnata plaža v objemu balvanov slovi po svoji lepoti in kristalno čisti turkizni vodi. Nahaja se na južni strani otoka in je povsem skrita pred radovednimi pogledi, saj do nje vodi le makadamska pot.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!