fbpx

5 trikov, kako zaustaviti potenje

Foto: Andres Ayrton / Pexels

Oh, to potenje. Naj so vzrok zanj visoke temperature, telesna dejavnost ali pa oboje hkrati, nikomur ni najbolj prijetno, ko se na njegovih oblačilih vidi in vonja znoj. Zato smo za vas pripravili 5 načinov, kako zaustaviti potenje in prikriti- od posebnih oblačil pa do krem in robčkov, zagotavljamo vam, da boste našli možnost, ki vam bo ustrezala.

1. Krema proti potenju

Krema proti potenju je bila zasnovana predvsem zato, da bi preprečila neugodje in rdečico, s katerima se srečamo, ko se preznojeni deli telesa drgnejo med seboj. Predlagamo, da jo nanesete na notranjo stran stegen in območje pod prsmi, poleg samega znojenja pa bo zmanjšala tudi neprijetne vonjave.

Foto: amazon.de

2. Vlažilni robčki

Če se soočate z močnim potenjem, potem vam predlagamo, da preizkusite posebne vlažne robčke. Le-ti delujejo tako, da s pomočjo aluminijevih soli zmanjšajo količino znoja na vaši koži. Za največjo učinkovitost robčke na kožo nanesite pred spanjem, zjutraj pa površino nežno očistite. Na tak način boste poskrbeli, da se boste dnevnih aktivnosti lahko lotili brez strahu pred potenjem.

Foto: amazon.de

3. Sprej za oblačila

Če vas neizmerno moti neprijeten vonj znoja na oblačilih, potem je poseben sprej za oblačila prava rešitev za vas. Sprej za oblačila preprosto nanesete na dele blaga, ki so najbolj v stiku s potom: torej predele pod pazduhami, zgornji del hlač ali pajkic itd.
Sprej zagotavlja naravno zaščito, uporabljate pa ga lahko do 6 mesecev.

Foto: amazon.de

4. Vložek za modrc

Mnoge ženske poročajo, da jih najbolj moti znojenje pod prsmi. Če se uvrščate mednje, naj vas ne skrbi: obstaja namreč preprosta rešitev in sicer vložek, ki si ga namestite pod modrc. Vložek je izdelan iz mehkega bombaža, ki zagotavlja udobje, pod oblačili pa je popolnoma neopazen.

Foto: amazon.de

5. Bombažna spodnja majica

Po mnenju strokovnjakov je koži najbolj prijazen material bombaž, zato vam predlagamo, da v toplejših mesecih investirate v bombažno garderobo. Za še večjo zaščito pa vam priporočamo še posebno bombažno spodnjo majico znamke Ejis, zasnovano prav z namenom, da zmanjša potenje. Spodnja majica ima všita tudi vložka pod pazduho, ki poskrbita, da se vam znojenja na tem predelu ni treba bati.

Foto: amazon.de

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!