fbpx

6 božičnih običajev, s katerimi boste otrokom dali lepe spomine za celo življenje

Foto: envato

Božični prazniki so znani po občutkih topline, bližine in ljubezni. Takrat čas preživimo s svojimi najbližjimi, obeležimo pa tudi kopico božičnih tradicij- običajev, ki jih zase določi vsaka družina. Za vas smo pripravili 6 idej za božične tradicije, ki jih lahko letos začnete s svojimi najbližjimi.

1. Božični zajtrk

Kako lepo je otrokom, ko se na božično jutro zbudijo in ugotovijo, da jih je ponoči obiskal Božiček. Te trenutke lahko še polepšate s pripravo slastnega božičnega zajtrka, ki se ga oblečena v božične pižame udeleži vsa družina. Predlagamo, da se posladkate z jedjo, ki jo obožujejo prav vsi, npr. palačinkami z marmelado in dodatkom božičnih medenjakov. Vaš jutranji pogovor lahko spremlja umirjena božična glasba.

Zjutraj se lahko posladkate z božičnimi piškoti Foto: Nicole Michalou / Pexels

2. Peka božičnih piškotov

Piškote za božični zajtrk, ki vam lahko seveda služijo tudi kot prigrizki in sladica ob kosilu in večerji, lahko skupaj speče vsa družina. Sploh najmlajši bodo oboževali igro z modelčki, pri kateri bodo nastajali piškoti najrazličnejših oblik, npr. snežaki, Božički, snežinke, darila… Ko so pečeni, lahko piškote okrasite s čokoladnimi mrvicami in različnimi barvami.

3. Božični izlet

Da bodo letošnji prazniki res nepozabni, vam predlagamo, da z najbližjimi organizirate božični izlet. Lahko se odpravite v drug kraj in si ogledate tamkajšnjo božično okrasitev, lahko obiščete botanični park ali kmetijo, kjer morda najdete božično drevesce, lahko pa čas preživite ob božičnem koncertu ali predstavi.

Praznike lahko obeležite z družinskim izletom Foto: Yan Krukov / Pexels

4. Božična predstava

Božična predstava je zabavna aktivnost, ki bo brez dvoma navdušila vaše otroke, lotite pa se je lahko kar doma. Če imate jaslice, lahko predstavo zaigrate kar z njimi in se ob tem pogovorite, kaj božič sploh pomeni. Ena od možnosti je tudi, da izdelate lutke ali pa vloge nastopajočih prevzamete kar sami, pri čemer si tisti, ki se bo postavil v vlogo Božička, nadene Božičkovo kapo s cofom.

5. Izdelava okraskov

Kreativnost svojih najmlajših lahko urite tako, da božične okraske tokrat izdelate sami. Na tak način boste poskrbeli za zares domačno vzdušje, otroci pa bodo tudi ponosni na svojo ustvarjalnost. Obstaja veliko povsem preprostih načinov, kako se lahko lotite izdelave okraskov, vi pa vam predlagamo, da svoj dom polepšate s papirnatimi snežinkami.

6. Večer božičnih filmov

Ko govorimo o božiču, se marsikdo spomni na filmske klasike, ki nas vedno znova nasmejijo in napolnijo z nostalgijo. Tradicijo, pri kateri si ob prazničnih dobrotah ogledate maraton božičnih filmov, lahko obeležite tako z družino, kot tudi s prijatelji, pri čemer naj vsak izbere enega od filmov.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.