fbpx

6 eteričnih olj, ki vam znajo pomagati pri gripi ali prehladu

Zima ni le čas sneženih užitkov in radosti ob odpiranju božičnih daril, pač pa tudi čas nadležnih bolezni. Če so vas v zadnjem času doletele okužbe dihal, kot sta gripa in prehlad, imamo pripravljene odlične rešitve, ki vam morda lahko pomagajo na poti do zdravja.

Se spopadate s prehladom ali gripo? Potem morda tokrat ob večji količini popitega čaja in tabletih, ki vam jih predpiše zdravnik, poskusite tudi z eteričnimi olji.

Katerih 6 eteričnih olj velja preizkusiti, ko vas napadeta prehlad ali gripa?

Eterično olje poprove mete

Eterično olje poprove mete
Eterično olje poprove mete

Po mnenju Andree Barone, ustanoviteljice podjetja Crystal Hills, ki se ukvarja z nego kože, je eterično olje poprove mete nujno pri boju proti zahrbtni bolezni. Že nekaj kapljic olja naj bi spodbudilo delovanje belih krvničk, ki uničujejo viruse gripe in prehlada.

Eterično olje rožmarina

Baronejeva navaja, da rožmarinovo olje deluje antimikrobno in antibakterijsko. Uporabiti ga je mogoče predvsem pri zdravljenju glavobolov, bolečin v različnih delih telesa, bronhitisa, astme in drugih respiratornih obolenj. Med drugim priporoča, da nekaj kapljic olja dodate vodi v plastenki z razpršilcem in z nastalo tekočino odišavite sobo.

Eterično olje mentola

Kaj storiti, ko vas napade kašelj, ki povzroči občutek stiskanja v prsih? Linette Carriere iz podjetja Saje Natural Wellness priporoča olje, bazirano na mentolu, ki začasno pomiri dihalne poti.

Eterično olje ameriškega slamnika in golostebelnega sladkega korena

Kombinacija ameriškega slamnika in golostebelnega sladkega korena na prvi pogled zveni nenavadno, kar pa še ne pomeni, da ne bo rešila vaših težav. Linette svetuje, da olje 6 dni zapored pršite po ustni votlini. Tako naj bi pomagalo pri umirjanju bolečine v grlu.

Eterično olje evkalipta

Eterično olje evkalipta
Eterično olje evkalipta

V času prebolevanja gripa se mora posameznik spopasti tudi z oteženim dihanjem. Susan Griffin-Black, soustanoviteljica podjetja EO Products, je zagovornica eteričnega olja evkalipta. Priporoča se, da nekaj kapljic kanete na tla v tuš kabini. Nato odprte ventil za vročo vodo, ki jo pustite teči nekaj minut. Vaša kopalnica bo kmalu zadišala po osvežilnem evkaliptu.

Eterično olje ingverja, brina in sivke

Topli vodi lahko dodate nekaj kapljic ingverjevega, brinovega in sivkinega eteričnega olja. Pestra kombinacija lahko blagodejno vpliva na vaše zdravje.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.