fbpx

6 make-up napak, zaradi katerih izgledate starejši

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Z ličili lahko na čudovit način poudarimo svojo naravno lepoto, preobrazimo svoje obrazne poteze in prikrijemo svoja leta. Vendar pa moramo pri tem paziti, da se izognemo napakam, ki lahko povzročijo prav nasprotno in nam namesto svežega in pomlajenega looka pričarajo starejši videz. Zato smo za vas poiskali 6 najbolj pogostih make-up zmot, zaradi katerih izgledate starejši.

1. Pretiravanje s pudrom

Če na svoj obraz nanesemo ravno pravšnjo količino pudra, lahko z njim prekrijemo svoje gubice, akne in rdečico. Ko pa z njim pretiravamo, je učinek nasproten: podlaga se lahko anmreč “usede” na mesta gubic in jih na tak način še bolj poudari. Prav tako moramo paziti, da uporabimo puder, ki je primeren za tip naše kože (mastna, suha, normalna ali mešana koža).
Da bi dosegli bolj naraven in svež izgled, lahko namesto pudra uporabite tudi obarvano vlažilno kremo ali pa puder ali korektor nanesete le na mesta gubic in drugih nepopolnosti.

S pudrom nikar ne pretiravajte Foto: Mart Production / Pexels

2. Pretirano prekrivanje podočnjakov

Gubice si lahko nehote poudarite tudi s preveliko količino korektorja, sploh če uporabljate korektor v prahu. Zato predlagamo, da izberete kremni korektor in z njim ne pretiravate. Da bi podočnjake bolje prekrili, poskrbite tudi, da boste korektor namesto v obliki polkroga pod oči nanesli v obliki navzdol obrnjenega trikotnika.
Še ena napaka, ki jo naredi marsikdo, je izbira presvetlega odtenka. Korektor se mora namreč s pudrom oz. naravnim tonom vaše kože ujemati oz. se od njega le za odtenek razlikovati.

3. Pretemen svinčnik za obrvi

Ste vedeli, da barva vaših obrvi z leti zbledi? Zato bodite pri nakupu svinčnika za obrvi previdni: odtenek, ki vam je ustrezal v mladih letih, sedaj morda povzroči, da nehote izgledate starejši. Predlagamo, da poiščete svinčnik, katerega barva je za odtenek svetlejša od naravne barve vaših obrvi, in na koncu na svoje obrvi nanesete še prozoren gel.

4. Preveč ali premalo rdečila

Rdečilo ali blush je make-up pripomoček, ki lahko na vašem obrazu naredi čudeže. Pordečena lica vam bodo dala pridih mladosti in razigranosti, zato nanj nikar ne pozabite, vendar pa bodite pozorni, da ga ne boste nanesli preveč.
Predlagamo, da se namesto za rdečilo v prahu odločite za kremno rdečilo, ki ga nato nežno zabrišete. S tako tehniko boste na subtilen način dosegli pomlajen videz.

5. Črtalo za oči v črni barvi

Izrazit eyeliner oz. črtalo za oči v črni barvi velja za enega najbolj klasičnih make-up lookov, vendar pa lahko z njim pozornost nehote prikličete na gubice, ki se nahajajo okoli vaših oči. Zato vam svetujemo, da se namesto za črno barvo odločite za črtalo v odtenkih rjave, temno zelene, modre ali vijolične. Na koncu črtalo s konico prsta ali čopičem zabrišite: na tak način boste namreč ustvarili iluzijo večjih oči.

Oči namesto s črno poudarite z rjavo barvo Foto: Karolina Grabowska / Pexels

6. Prevelik nanos črtala za ustnice

Črtalo oz. svinčnik za ustnice lahko ustvari iluzijo polnejših ustnic in prepreči, da bi se vaša šminka oprijela gubic okoli vaših ust. Vendar pa morate paziti, da z njim ne pretiravate– če bo črta okoli vaših ust premočna, lahko namreč dosežete videz napetih, stisnjenih ustnic. Enako se lahko zgodi, če je vaš svinčnik pretemen: njegova barva naj je enaka barvi vaše šminke ali pa se od nje za odtenek razlikuje.
Svetujemo tudi, da izberete črtalo s kremno formulo.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.