fbpx

7 razlogov, zakaj bi morali med športno vadbo poslušati glasbo

Foto: envato

Kaj je vaše najljubše opravilo med športnimi dejavnostmi? Čista koncentracija? Vam misli uhajajo na probleme dneva ali pa poslušate glasbo?

Poslušanje glasbe med treniranjem, recimo tekom, lahko izboljša tako vaš trening kot tudi razpoloženje. Glasba bo pregnala misli, ki vam rojijo po glavi – “trpim”, “ne ljubi se mi več”,… In na koncu boste presenečeni, kako hitro je športna dejavnost minila.

Poglejmo nekaj razlogov, zakaj je med treningi dobro poslušati glasbo!

1. Z glasbo se lahko zamotimo

Ob dobri glasbi lahko za nekaj minut popolnoma pozabite, da tečete ali kolesarite ter seveda posledično, da trpite. Glasba vam pomaga, da lažje prebrodite napore in čas med športnim naporom vam hitreje mine.

2. Ob glasbi bo vaš trening bolj učinkovit

To velja predvsem za glasbo, ki ima hitrejši ritem. Seveda pa bodite skrbni pri izbiri svoje trening lestvice, saj glasbi s prehitrim ritmom ne boste mogli slediti.

3. Dobra glasba vas potisne v posebno stanje

Vsak človek ima svoje priljubljene pesmi, ki ga spravijo v dobro razpoloženje oziroma stanje, kjer pozabi na napore. V glasbenem transu se je veliko lažje spoprijeti z napori, ki jih premagujete s športno aktivnostjo.

Prepustite se glasbi in športnemu užitku. Foto: Andrea Piacquadio / Pexels

4. Ritem glasbe vam bo držal tempo

Pri anaerobnih vadbah, kot so tek, kolesarjenje, veslanje, hoja, vam glasba lahko dobesedno pomaga držati tempo ter vam da dodaten zagon.

5. Glasba izboljša razpoloženje

Glasbo lahko poslušate že pred vadbo, tako da na trening pridete dobro in pozitivno razpoloženi. Vadba ob glasbi je bolj zabavna.

6. Glasba vas spravi v gibanje

Tisti, ki radi plešete, to še posebej dobro veste. Ob glasbenih ritmih je težko ostati pri miru in se ne gibati, zaradi tega je ples tudi odlična rekreacija.

7. Ni se vam treba pogovarjati z drugimi

Na fitnesu, ko se vam zares ne da pogovarjati in družiti z drugimi, si nadenete slušalke, vključite glasbo in se potopite v svoj svet.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!