fbpx

7 šokantno resničnih dejstev o razmerjih

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Ljubezen je lahko najlepša stvar na svetu, a ni vedno popolna. Spreminja se v obe smeri. V srečo in bolečino. Ste pripravljeni na izzive ljubezni in vrtiljak občutkov v odnosih? Na lekcije?

Večina dragocenih lekcij se nikoli ne pokaže v ljubezenski poeziji, posejani z rožicami, ampak v izzivih življenja. Realistična pričakovanja so ključna za negovanje odnosa, ki lahko preživi življenjske vzpone in padce. Vsak odnos tudi dober je povezan z izzivi in učenjem.

Preden vas življenje izuči, si preberite nekaj dejstev o odnosih, ki se jih lahko naučite le na boleč način.

1. Zaljubite se v ideje, ne v ljudi.

Resnično spoznavanje nekoga je nekaj, kar se dogaja v fazah in traja leta. Najprej se zaljubite in se zavežete osebi, že dolgo preden je ta postopek končan. V resnici jih tedaj še ne dobro poznate.
Vaš um zapolni vaše misli na podlagi preteklih izkušenj in drugih predvidevanj, za katere mislite, da jih o tej osebi in o ljubezni že veste.

2. Ljudje si želijo odnosov iz sebičnih razlogov.

Vsi želijo, da bi jih malo bolj ljubili, cenili in razumeli. Če niste narcis, je malo verjetno, da ste ves čas sebični in želite izkoristiti nekoga drugega.
Vaši razlogi, da si želite v zvezo, so bistvo predvidevanja, torej kaj mislite, da vam bo ta odnos prinesel v življenje. Domnevate, da bosta vaša sreča in sreča druge osebe ena in ista stvar.

Ljubezen ni zagotovilo, da ne boste ranjeni. Foto: James Forbes / Unsplash

3. Ljubezen ni zagotovilo, da ne boste ranjeni.

Ne obstaja takšna oseba, ki je tako dobra, spodobna in poštena, da vas niti v sebi ne bi želela v kakšnem trenutku jeze vsaj malo prizadeti. Nihče ni tako popoln, tudi oseba, ki je bolj ali manj popolna za vas.
Toda ko je nekdo za vas resnično pomemben, najdete način, da mu to odpustite, in mu daste novo priložnost. In ko ste vi tisti, ki jih ranite, se potrudite, da ste odgovorni in se popravite.

4. Vaše srce bo včasih odprto, včasih pa se bo ogradilo.

Ne boste ves čas noro zaljubljeni v svojega partnerja. Pravzaprav se bodo zgodili časi, ko boste jezni nanj in ga bi najraje zapustili, in tudi oni bodo na trenutke tako čutili do vas. Polovico časa to ne bo njihova krivda niti vaša.
Občutki minejo – vsi občutki, dobri in slabi. Ravnodušni časi še ne pomenijo, da se ne ljubite več ali da niste več primerni drug za drugega. To je le življenje.

5. Nemogoče je izkusiti ljubezen, ne da bi izkusili tudi strah.

Ljubiti nekoga pomeni, da se odprete možnosti, da boste ranjeni. Pomeni, da se bojite, da jih boste izgubili – če ne zaradi razpada, pa nekoč ob smrti. Strah ni vedno videti kot strah. Včasih gre za občutke nelagodnosti zaradi draženja, jeze, nemira in drugih stvari. Strah nikoli ne izgine.

V odnosu ljubezen ni dovolj, štejejo vrednote! Foto: Kumar- Chandugade / Unsplash

6. Ljubezen je pomembna, vendar ni dovolj, da bi bila zveza uspešna.

Pravzaprav ni niti blizu. Čeprav romantiki verjamejo, da ljubezen premaga vse. Ni mogoče, da bi ena oseba imela dovolj ljubezni, da bi nadomestila ljubezen partnerja, ki se mu je srce ohladilo.
Ljubezen je bistveni del recepta za dober odnos, vendar ni edini. Potrebujete tudi spoštovanje, poštenost, pristno združljivost, zaupanje, komunikacijo in obilo drugih stvari. To so stvari, ki vas bodo držale skupaj v težkih časih.

7. Nikoli ne čakajte na jutri, povejte, naredite – danes

Ne čakajte, da boste povedali stvari, ki jih je treba povedati, ali pa narediti svoje odnose takšne, kot si želite. Zdi se vami, da imate ves čas na svetu, a ga nimate. Nekega dne bo izginil, in nimate pojma. Ljubite – danes!

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!