fbpx

To govori in izdaja njegova govorica telesa na prvem zmenku!

Prava čustva in želje bodo izdale te njegove kretnje!

Foto: envato

Vsaka govorica telesa pove svojo zgodbo. Že s tem, da ste nanjo pozorni pri prvem zmenku vam lahko pove, ali se potencialno ujameta ali ne. Način gibanja, odzivi in interakcije lahko pošlje signal, kako se počutite v danem trenutku. Kaj pa način, kako se nekdo odzove na vas?

V svetu prvih zmenkov in novih odnosov lahko govorica telesa katere koli strani izraža več kot same besede. Kot ljudje se radi dotikamo stvari, ki so nam všeč. Radi smo fizično blizu ljudem, ki so nam všeč. Dotiki in sladke kretnje lahko signalizirajo začetne faze možne dolgotrajne povezave.

Ko nam je nekdo všeč si želimo, da nas ta čim prej opazi. Oddajamo različne signale s katerimi sporočamo naklonjenost. Ob tem se seveda sprašujemo ali smo si všeč. Kaj nekdo resnično misli pa lahko zelo dobro razberemo iz telesne govorice. Pri tem opazujemo ali smo vzpostavili očesni stik, kam smo obrnjeni s telesom, kam je nagnjena glava in kaj počnemo z rokami.

via GIPHY

Najbolj očitna oblika telesne govorice, ki kaže, da vas zmenek zanima, je dotik. Dotik je odličen znak zanimanja. Polaganje roke na hrbet, ko se vsedeta za mizo ali rahel dotik z rokami je znak za zanimanje. Elemente privlačnosti lahko dodajo tudi kretnje in mimika. Neposreden stik z očmi med zmenkom je tudi dober znak, da ste nekomu všeč.

Na splošno velja, da smo radi fizično blizu nekoga, s katerim čutimo povezavo. Biti blizu nekoga je človeško hrepenenje. Eden od načinov, da ugotovite, ali je zmenek povezan z vami, je ta, da bodite pozorni na količino fizičnega prostora med vami. Vsi smo imeli takšna nerodna srečanja, ko je vaš zmenek ves čas na veliki razdalji – hodi pred ali celo za vami. Če sta si všeč, bo ta bližina vsekakor intimna.

V kolikor sta si všeč, bo pomembna tudi telesna govorica. V kolikor ste popolnoma sproščena je to znak, da sta na dobri poti. Prav tako so roke tiste, ki lahko pokažejo mero simpatije. V kolikor so prekrižane, pomeni, da si bližine ne želita, saj te vedno izražajo oklep. V primeru, da so roke iztegnjene, pa je več kot jasno, da sta si zelo všeč in da komaj čakata nadaljevanje večera.

Vsekakor je pomembna govorica telesa, predvsem pa, da sta si na voljo. Roke držite tako, da se jih lahko dotikata. Med hojo naj bodo te sproščene, saj lahko le na takšen način pride do spontanega držanja za roko. Z drugimi besedami, naredite se dotikljivega.

via GIPHY

V kolikor vzpostavite bližino, se nasmihata drug drugemu, se dotikata in dobro počutita v bližini drug drugega gre za pravo energijo, zato se le prepustite trenutku.

Namreč vse se konča in začne pri govorici telesa.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!