fbpx

7 stvari, ki jih nikakor ne smeš reči samski 30-letnici

Bodimo pametni, držimo jezik za zobmi in tega samski 30-letnici nikar ne govorimo. S tem bomo namreč povzročili več škode kot koristi.

Ko enkrat dopolniš 30 let in si ob tem samska, te ljudje začnejo obravnavati drugače. No, ali pa se ti to samo zdi, ker tudi sama sebe obravnavaš drugače. Občutek imaš namreč, da bi do sedaj morala imeti vse stvari urejene – doma bi te po tvoji sanjski službi moral čakati mož z večerjo na mizi in mogoče tudi en ali dva otroka. Dejstvo pa je, da prideš po osemurnem delu v službi, ki so sovražiš, v razmetano stanovanje, kjer te čakajo tvoj kavč, maltežan Floki in novi del najljubše serije.

Pa je to res tako slabo? Že od nekdaj obstajajo ideje o tem, kaj bi moral pri svojih tridesetih doseči, ampak je velika večina 30-letnic še vedno samskih, s tem pa ni nič narobe. Kljub temu pa je dobro, da ne slišimo naslednjih 7 izjav, ki naše obremenjevanje lahko po nepotrebnem povečajo.

1. “Otroka moraš imeti preden dopolniš 30.”

Prosim? Ali pozabljamo, da na svetu obstaja ogromno žensk, ki imajo otroke konec svojih tridesetih ali pa v začetku štiridesetih in jim popolnoma nič ne manjka? Mogoče je res težje imeti otroke takrat, ni pa nemogoče. Bolje je namreč spoznati nekoga, ki je pravi, in imeti z njim otroke in srečen zakon kot pa po nepotrebnem hiteti samo za to, da nas prej ne ujamejo trideseta.

2. “Tega ne moreš več nositi.”

Čeprav žensko telo po tridesetem letu začenjajo spremljati spremembe, to ne pomeni, da moramo spreminjati tudi stil oblačenja. V družbi velja neko prepričanje, da naenkrat ni več sprejemljivo nositi mini kril in majic ter seksi oprav. Ampak zakaj ne? Če se v nečem dobro počutimo, omejitve niso smiselne.

Če se v nečem dobro počutimo, omejitve niso smiselne.
Če se v nečem dobro počutimo, omejitve niso smiselne.

3. “Poskusi spoznati koga na spletu.”

Resno? Misliš, da kot ženska v tridesetih še nisem prišla do te ideje? Veliko žensk namreč poskusi spoznavati ljudi preko spleta, a o tem ne govori na dolgo in široko, ampak to obdrži zase. Očitno pa te zmenkarije zaenkrat še niso obrodile sadov, zato je še vedno samska.

4. “Preveč si izbirčna.”

Ko si mlajša, ti vsi pravijo, da se ne smeš prehitro zadovoljiti, ampak da moraš najti pravega zase in imeti visoke standarde. Ko enkrat dopolniš 30, se situacija v očeh ostalih očitno kar naenkrat obrne. Zdaj naj bi bil kar vsak primeren zate. Čeprav je res, da so previsoke zahteve, o tem, kakšen bi moral biti naš partner, nesmiselne, se kljub temu ne smemo zadovoljiti z nečem, kar nas ne osrečuje, samo zato, da nekaj imamo.

Ne smemo se zadovoljiti z nečem, kar nas ne osrečuje.
Ne smemo se zadovoljiti z nečem, kar nas ne osrečuje.

5. “Ti nisi mati, zato tega ne razumeš.”

Vsi se zavedamo, da je skrb za otroka edinstvena izkušnja, ki jo kot mama vsaka pozna bolje kot nekdo, ki nima otrok, to pa ne pomeni, da so vsi drugi neumni. Večina posameznikov se lahko postavi v čevlje nekoga drugega in poskuša pomagati tej osebi, zato so takšne izjave nesramne in nesmiselne.

6. “Svojega princa na belem konju ne boš spoznala v diskoteki.”

Čeprav ta trditev verjetno drži, to ne pomeni, da ne smemo hoditi v diskoteke, se zabavati in zaplesati z nekom, ki ga ne bomo nikoli več videle. Konec koncev pa nikoli ne veš, kje te lahko čaka ljubezen.

"Svojega princa na belem konju ne boš spoznala v diskoteki."
“Svojega princa na belem konju ne boš spoznala v diskoteki.”

7. “Zabavna rojstnodnevna praznovanja so že mimo.”

V 20-ih letih so rojstnodnevne zabave najbolj nore in se pogosto končajo s sramotnimi fotografijami, partnerji za eno noč in groznimi glavoboli naslednji dan. V svojih 30-ih pa imaš občutek, da se je potrebno malo umiriti in obnašati bolj zrelo. No, ja in ne. Še vedno se moraš zabavati.

Če si samska ženska v svojih 30-ih zato poskušaj podobne izjave tvoje babice ali sosede iz zgornjega nadstropja raje preslišati. Življenje je namreč le eno in tvoje življenje je samo tvoje, zato ga ne izgubljaj z obremenjevanjem o tem, kakšno bi moralo biti.

Vsi drugi, ki imate prijateljico ali hči, ki je še vedno samska, pa se izognite podobnim vprašanjem, ker jo boste le po nepotrebnem razburili in spravili v slabo voljo. Za vse je še čas, zato ni treba hiteti.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!