fbpx

7 stvari, ki postarajo videz vaše kože

Foto: Engin Akyurt / Unsplash
Zadnjič posodobljeno: :

Zagotovo si ne želite izgledati, kot da ste 10-15 let starejši, kajne? Kako lahko čim dlje uživate ​​v mladostnem videzu? Vas zanima, katere stvari vam preprečujejo, da bi bili videti mladostno?

Res je, da bi morali svoja leta sprejeti s ponosom in samozavestjo, a dejstvo je, da se v današnji družbi staranje sprejema drugače.

Želimo si čim dlje ohraniti mladosten videz, vsaj do trenutka, ko ne sprejmemo, da je staranje neizogibno.

Kaj lahko naredimo, da bo koža videti negovana in zdrava?

Spanje z ličili

Vemo, da je ne odstranjevanje ličil pred spanjem odločen lepotni – ne! Saj povzroča zamašene pore, akne in mozolje. Ali ste vedeli, da ima ta slaba navada še eno posledico – prezgodnje staranje kože?

Način odstranjevanja ličil

Pomembno je tudi, kako odstranite ličila. Če jih ne odstranite na ustrezen način, noben negovalni izdelek, ki ga kasneje nanesete, ne bo imel učinka. Torej posebno pozornost namenite temeljitemu čiščenju obraza, tako pred in po ličenju. Strokovnjaki svetujejo, da to storite med tuširanjem, ko je koža namočena in so pore odprte ravno toliko, da jih lahko lepo očistite.

Dobro si odstranite ličila. Foto: Matthew Tkocz / Unsplash

Preveč sladkorja

Sladkarije vam bodo prinesle ne samo slabo polt in mozolje, temveč bodo vplivale tudi na staranje kože. Ker sladkor spodbuja vnetne procese, v celotnem telesu, vključno s kožo, pride do prezgodnje razgradnje kolagena, kar povzroči nastanek gub in staranje kože. Lažje je reči kot narediti, vendar poskusite zmanjšati količino sladkorja, ki ga zaužijete, in se odločite za nekatere bolj zdrave različice, kot je črna namesto mlečne čokolade ali sadje z veliko antioksidantov.

Izpostavljenost soncu

Izpostavljenost sončnim žarkom vpliva na staranje kože, vendar to ne pomeni samo sončenja na plaži, ampak tudi na sprehod, vse stvari, ki jih počnete na prostem skozi ves dan. Vsako jutro si nanesite kremo s SPF!

Stiskanje ustnic

Za gube okoli ustnic ni potrebno, da ste kadilec. Verjeli ali ne, na njihov nastanek vplivajo druge vsakdanje navade, kot je na primer pitje pijače po slamici. Pazite, kaj počnete z ustnicami!

Izpostavljenost svetlosti zaslona

Skoraj ni dni, ko ne bi bili gledali na zaslon ( telefon, računalnik…). Ali ste vedeli, da lahko vplivajo na prezgodnje staranje kože? Zanimivo je, da lahko modra svetloba, ki jo oddajajo, prodre globlje v kožo, kakor sončni žarki, kar povzroči razpad kolagena in nastanek gub.

Mrščenje povzroča gubice. Foto: Engin Akyurt / Unsplash
Poleg tega gledanje v zaslon vpliva na nastanek gub okoli oči, ter rahlo upognjena glava nad tipkovnico ustvarja gube na vratu. Kaj lahko storimo? Uporabite ustrezne kreme proti staranju na obrazu, vratu in za področje okoli oči.

Zanemarjanje kože na rokah

Če vas obraz ali vrat ne izdata, vas lahko izdajo roke! Da bo koža vaših rok videti mladostna in negovana, jo vlažite z ustrezno kremo.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!