fbpx

7 tipov ljudi, ki SPREMINJAJO svet. Si med njimi?

7 tipov ljudi, ki SPREMINJAJO svet. Si med njimi?

Teh 7 tipov ljudi, ki spreminjajo svet, so za družbo izjemno pomembni in vsak izmed nas ima vsaj nekatere poteze takšnih ljudi. Če niso toliko izrazite, jih lahko razvijate, da postanejo. Kateri je vaš adut?

Pri nekateri ljudeh so nekatere osebnostne poteze izrazitejše, pri drugih pa nekoliko manj, ali jih sploh nimajo. A ljudje se celo življenje učimo, rastemo in razvijamo. Tudi če se med opisi tipov ljudi ne boste našli v tem trenutku, lahko v času življenja pridobite in razvijete nekatere poteze ljudi, ki spreminjajo svet. Si želite biti med njimi?

7 tipov ljudi, ki SPREMINJAJO svet:

Iniciatorji

Nekateri ljudje so veliko bolj asertivni in odločni kot drugi. To so iniciatorji, ki bodo vedno poskusili izpeljati svoje ideje in strah pred neuspehom jih le redko blokira. Ti ljudje so po navadi aktivni, nikoli jim ni dolgčas in vedno so vključeni v številne projekte in dejavnosti.

Zdravilci

Zdravilci so v nasprotju z iniciatorji bolj umirjeni. Pomembno jim je, da imajo čas zase, ko se lahko povežejo s svojo bitjo. Zdravilci so izjemno uspešni mediatorji, so intuitivni in empatični. Pogosto so veliko bolj radodarni, kot si lahko privoščijo, in njihov cilj je vedno usmerjen v maksimiranje dobrega.

Zdravilci so v nasprotju z iniciatorji bolj umirjeni.
Zdravilci so v nasprotju z iniciatorji bolj umirjeni.

Katalisti

Katalisti so kreativni. Imajo redko sposobnost, da v drugih prepoznajo potencial in ga tudi odklenejo. Zaradi tega jih pogosto najdemo v vlogah mentorjev. So optimistični in entuziastični. Dobri so tudi v komunikaciji in brez težav spletejo nova spoznanstva.

Zaščitniki

Zaščitnike boste našli med okoljskimi aktivisti, zagovorniki pravic živali, zaščitniki pravic manjšin in stigmatiziranih posameznikov. Zaščitniki imajo radi naravo in so z njo povezani na globoki ravni. Čeprav so v osnovi miroljubni, so se pripravljeni boriti za stvari, v katere verjamejo.

Ljudje, ki spreminjajo pravila igre.

Ti ljudje so šarmantni, neodvisni, svobodni in drzni. Ne bojijo se prestopati ustaljenih pravil … ko se opečejo, pa tega ne jemljejo kot nekaj dramatičnega. So odločni in vztrajni. Razumejo, kako pomembno je, da celo življenje ostanemo fleksibilni in odprti za spremembe. Ne marajo monotonosti in praznih odnosov.

Ljudje, ki spreminjajo pravila igre so neodvisni, svobodni in drzni.
Ljudje, ki spreminjajo pravila igre so neodvisni, svobodni in drzni.

Hranilci

Ti ljudje so tisit, h katerim se najraje zatečemo, ko smo v stiski. So zanesljivi in ljubeči. Največ veselja najdejo v skrbi za druge. Dobri so v poslušanju in tolažbi. Razumejo, da je včasih življenje boleče, in da ni boljšega zdravila kot objem in stisk roke. So odlični gostitelji in neskončno zvesti prijatelji.

Raziskovalci

Raziskovalci so vizionarji, neutrudni iskalci resnice in ljubitelji dogodivščin. Na slednje se radi podajo tako v resničnem življenju kot preko miselnih raziskovanj neznanih svetov leposlovja, filozofije, znanosti. Radi imajo naravo in njihova zanimanja so široka. Najbolj udobno se počutijo z osebami, s katerimi se lahko zatopijo v globoke in pomembne debate.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!