8 razlogov, zakaj bi morali imeti radi svoje sovražnike

"Ali ne uničujem svojih sovražnikov, ko jih spreminjam v prijatelje?" - Abraham Lincoln

Vsi imamo sovražnike, ljudi, ki nam z veseljem povzročajo bolečino in trpljenje. Včasih sovraštvo nastane kot posledica določenih razlik v karakterjih, ali pa dogodki, ki so privedli do takšnega vedenja. Včasih pa nas nekateri sovražijo brez razloga.

Ne glede na to, kako ste dobili sovražnika, se ne obremenjujte ali borite z njimi, ampak raje ugotovite, zakaj bi morali svoje sovražnike dejansko ceniti.

Preberite, si skrivnost, zakaj imeti rad svoje sovražnike.

1. Naučite se obvladovati jezo

Vaši sovražniki so najboljši ljudje, ki vam bodo pomagali razumeti vaše občutke in vam bodo dali moč za obvladovanja jeze. Iz vas izvabijo slabo, lahko pa vam s tem pomagajo pri prizadevanju, da to jezo obvladate. Ne morete se resnično jeziti na nekoga, ki ga imate radi. Šele takrat, ko ste resnično jezni, se naučite, kako upravljati svoje občutke in jezo.

Obvladovanje jeze je učinkovitejše, kadar je v praksi in ne v teoriji. Vaši sovražniki so kot terapevti, ki jih potrebujete, ampak jih v resnici ne želite. Ponujajo vam priložnost, da nadzorujete svoj impulz jeze.

2. Prebudijo tekmovalnost

Morda tega še ne veste, toda vaši sovražniki so odlični tekmeci, saj v vas prebudijo borbenega tekmeca. Zaradi njih imate motivacijo za tekmovanje in to vas lahko močno spodbudi k zmagi. Pazite le, da med tekmovanjem ne postanete slabša verzija sebe. Pazite, da pri tem ne škodujete sebi in svoji morali.

3. Negativni komentarji vas spremenijo

Vaši sovražniki ponavadi o vas ne povedo nič dobrega. A ne glede na to, koliko sovraštva je v njih, bi lahko bilo nekaj resnice v tem, kar govorijo.

Zapomnite si, ko slišite od sovražnika negativne komentarje, nekaj hudobnega ali grdega, stopite korak nazaj in poglejte vase. Obstaja verjetnost, da je to, kar govori, na nek način resnično in če se soočite s tem dejstvom, je to pomemben korak, ki vam pomaga, da postanete boljši človek. To je še en dokaz, da so lahko sovražniki na nek način vaši terapevti.

4. So vaši zavezniki

Če imate radi svoje sovražnike lahko to pomeni tudi, da si prizadevate za interakcijo in mir z njimi. Če boste lahko vzpostavili nekaj skupnih točk in zakrpali stvari, vam bo uspelo pridobiti prijatelja. In kdo ne rabi prijateljev? To vam lahko dolgoročno pomaga tudi pri delu z ljudmi.

5. Spoznate moč pozitivnosti

V množici negativnosti vsaka pikica pozitivnosti vedno najde pot. Včasih vam bodo sovražniki pomagali, da se osredotočite na številne pozitivne in dobre stvari, ki so v vašem življenju. Velikokrat zanemarite tisto, kar je v življenju resnično pomembno. To je lahko posledica pretirane skrbi, morda tudi zaradi vaših sovražnikov. Vendar pa vas lahko to spoznanje tudi spodbudi, da stopite korak nazaj in začnete cenite dobre stvari in ljudi, ki vas obkrožajo.

6. Vse je le nesporazum

Včasih je razlog, da imate sovražnika, nekaj nesmiselnega, preprostega. Morda sploh ne veste, kaj je vzrok za ta sovražni odnos. Preprosto pristopite k njim, naj vam pomagajo razumeti razlog tega.

7. Cenite ljubezen

Nenehno opozarjanje na dejstvo, da obstajajo sovražniki, vam bo pomagalo tudi, da tistih, ki vas imajo radi, ne jemljete kot nekaj samoumevnega. Ljubezen in sovraštvo sta dve nasprotujoči si čustvi in ​​eden lahko za trenutek zasenči drugega. Čeprav boste vedno imeli sovražnike, bodo vedno tudi ljudje, ki vas imajo radi. Nikoli ne dovolite, da vas prevzame sovraštvo, ki vam ga projicirajo sovražniki.

8. Ali res potrebujete sovraštvo?

Resnica je, da sovražniki prinašajo strupena čustva in povzročajo slabe reakcije. Če želite resnično živeti uspešno življenje, ne morete nositi vse te prtljage z vami. Sovraštvo je slabo in poskusite vse, da se ga znebite. Odvrzite prtljago, saj je sovraštvo največja oblika čustvene prtljage.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
10 življenjskih lekcij, ki se jih lahko naučite le z neuspehom