fbpx

Airpeak: Sony bo izdeloval drone za video produkcijo

Sony je na letošnjem sejmu CES 2021 pokazal svoj pogled na drone, ki so tako zelo priljubljeni pri videografih ter napovedal aktivno udejstvovanje na trgu brezpilotnikov - vse skupaj pod novo blagovno znamko Airpeak.

Novi dron naj bi bil najmanjši “brezpilotnik”, ki lahko nosi kamero družine Alpha in je zasnovan za ustvarjanje video vsebin in profesionalno fotografijo.

Trenutno je zelo malo konkretnih podrobnosti o novem dronu oziroma sistemu, čeprav je Sony omenil, da raziskuje uporabo brezpilotnih letal za snemanje krajinskih in mestnih posnetkov. V videoposnetku je predstavil je Airpeak, ki deluje kot kamera, s katero so ustvarili posnetke za svoj konceptni avtomobil Vision-S z lanskoletnega CES-a. Model, predstavljen na CES 2021, je zasnovan kot kvadrokopter in ima dvoje pristajalnih podvozij, ki se med letom umakneta navzgor, da ne bi motili zajema videoposnetkov.


Medtem ko je to Sonyjev prvi dron, pa so njegove kamere med najboljšimi v industriji. Tako zelo priljubljene so, da vodilni na trgu dronov, DJI, že ponuja nosilce za kamere Sony Alpha. In zamisel, da bi Sony to strokovno znanje uporabil na izdelkih, ki se osredotočajo na drone, je zagotovo zanimiva. A vendar je segment dronov izjemno težaven in zahteven, prednost DJI-ja pa se zdi praktično neulovljiva.

Sony je znamko Airpeak prvotno napovedal za konec leta 2020, prve izdelke pa naj bo videli že to pomlad.

Dodatne Informacije

sony.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!