Akiko Shinzato: Edinstven nakit za obraz

Nakit za obraz

Akiko Shinzato je oblikovalka nakita iz Londona, ki s kolekcijo nakita za obraz “Another Skin” poudarja dejstvo, da je zahodna družba obsedena z lepoto in zunanjim videzom. Poleg ličil in lepotnih operacij nam ponuja še tretjo možnost manipulacije s svojo identiteto in z njo povezanim videzom svojega obraza – kolekcijo nakita, s katero se lahko preobrazimo v nekoga drugega oziroma z njo olepšamo in zakrijemo dele svojega obraza.

Akiko Shinzato je oblikovalka nakita, ki raziskuje dejstvo, da je v zahodni družbi lepota pogosto omejena le na fizični vidik, saj se ljudje še preveč pogosto enačimo s svojim videzom ter iz družbe in medijev sprejemamo norme o tem, kaj je lepo. Prav tako poudarja, da ozki lepotni standardi vodijo do pretiranega prirejana našega videza s pomočjo make upa, kirurških posegov, filtrov na družabnih omrežjih, …. Dandanes enostavno ni več težko spremeniti svoje identitete, na voljo so namreč tako poceni kot tudi zelo draga sredstva za dosego željenega videza. Premišljevanje o identiteti, zunanjemu videzu in lepoti pa je umetnico vodilo k oblikovanju edinstvene kolekcije nakita za obraz. “Another Skin” se osredotoča na del telesa, ki ga najhitreje opazimo pri prvem srečanju osebe, ki je še ne poznamo – obraz. Kolekcija s kombinacijo usnja, mehke kovine, in kristala dokazuje, kako zlahka je spremeniti svoj videz in je sestavljena iz dveh kolekcij, “Wearing make-up” in “Putting on someone’s identity”.

PREBERITE ŠE:  Artburo: Ročno poslikane ikonične torbice Hermès

Dodatne Informacije

Več informacij:
www.akikoshinzato.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!