Alfa Romeo Spirito – futuristična študija motocikla, ki odseva italijansko tradicijo

Odbita študija motocikla Alfa Romeo Spirito

Potem, ko je oblikovalec Mehmet Doruk Erdem ustvaril futuristični koncept motocikla BMW Appolo Streamliner, si je za novo muzo izbral znamko Alfa Romeo. S potezami motocikla je želel ponazoriti odpornost in moč te italijanske znamke in vanj zaviti svojo predstavo o duhu in navadah Italijanov. In nastala je futuristična študija Alfa Romeo Spirito.

Motocikel Alfa Romeo Spirito je delo oblikovalca Mehmeta Doruka Erdema, ki je pred tem že zakrivil številne podobe futurističnega koncepta motocikla. Po BMW-ju je zdaj padla še Alfa Romeo. Študija ima ”bob rockovski” nos, ki služi zmanjšanju upor zraka in zagotavljanju prostora za zmogljiv motor.

PREBERITE ŠE: Alfa Romeo poleti 2015 z Giulio na pota stare slave

Zadaj motocikel, katerega poteze utelešajo tudi dirkaško dediščino te znamke, krasi dolg usnjen rjav sedež in transparentni deli, ki razgaljajo dele motorja, tudi pri vzmetenju pa le malo prepuščajo domišljiji. Obarvan je v znamkino prepoznavno rdečo barvo in skozi stil, osebnost in moč odseva njeno tradicijo.

Dodatne Informacije

Več o avtorju:
behance.net

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Nissan Ariya: ko koncept postane resničnost