fbpx

Ali je to najhitrejši Volvo?

Kolikokrat ste že slišali, da nekdo postavi novi rekord na eni najbolj znanih prog in je o tem tiho kar celo leto? Že tako pregovorno hladnim Švedom se je uspelo ohladiti še za nekoliko stopinj, saj moraš imeti prekleto dober razlog, da take novice v trenutku ne objaviš celemu svetu. In še kako so ga imeli.

Volvo S60 Polestar je postavil novi rekord povsem nepričakovano. Govorimo seveda o rekordu na progi Nürburgring, ki velja za serijsko proizvedene štirivratne avtomobile, ki povsem ustrezajo cestnim predpisom. Novi rekord tako znaša 7’51.110, izsledki in podatki, pridobljeni s tem zmagovalnim krogom, pa so bili tako pomembni, da so jih pri Volvu zadržali zase celo leto.

PREBERITE ŠE: NOVI VOLVO XC60 (2017): S POTNIŠKO KABINO, V KATERI JE ZRAK ČIST KOT V GORAH


Razlog je v tem, da se njihova tekmovalna ekipa tudi letos odpravlja na WTCC v Zeleni pekel in so hoteli biti maksimalno pripravljeni za zasedbo zmagovalnih mest. Navadne smrtnike, ki večinoma spremljamo takšne dirke pred zasloni, lahko veseli dejstvo, da se bo pridobljeno znanje začelo uporabljati v cestnih različicah Polestar. Novica je naravnost odlična in že se veselimo naslednjih strupenih Volvov.

Galerija slik: Volvo S60 Polestar

Dodatne Informacije

Več informacij:
volvocars.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!