fbpx

Alpina B4 Gran Coupe: “M” različica modela BMW 4 Gran Coupe

Alpina B4 Gran Coupe; Foto: alpina-automobiles.com

Aprila lani so pri družbi BMW izjavili, da nimajo namena narediti M raličice modela BMW 4 Gran Coupe. Drugačnega mnenja so pri Alpini, ki je sicer po novem pod okriljem družbe BMW, in nam kljub vsemu predstavili športnejšo različico bavarskega kupeja.

Po nekaj špekulacijah in “vohunskih” posnetkih se je Alpina B4 Gran Coupe vendarle predstavila. Najopaznejši vizualni dodatek Alpine so zagotovo klasična 20-palčna platišča s po 20 naperami. Posamezno kolo tehta zgolj 12 kilogramov, kar izboljša vpliv rotacijske sile in pripomore k bolj kakovostni vožnji. Vizualnih popravkov sta bila deležna še prednji in zadnji usmernik zraka.

Pod pokrovom Alpina B4 Gran Coupe najdemo 3,0-litrski vrstni 6-valjni motor s 495 konjskimi močmi (364 kW), kar ga po moči uvršča med modela BMW M3/M4 in njuni še hitrejši različici Competition. Za prestavljanje skrbi 8-stopenjski samodejni menjalnik, za pospeševanje od 0 do 100 km/h pa potrebuje zgolj 3,7 sekunde. Najvišja hitrost, ki jo doseže B4, znaša 301 km/h.

Alpina B4 Gran Coupe; Foto: alpina-automobiles.com

Alpina B4 Grand Coupe in nadgrajeno športno podvozje Alpina Sport. S spremembami in nastavitvami so pri Alpini dosegli boljšo vozno dinamiko in pri tem niso žrtvovali udobja. Vsaka Alpina B4 bo serijsko opremljena s pnevmatikami Pirelli P Zero s tovarniško kodo ALP, ki označuje, da so bile pnevmatike razvite prav za model B4 Gran Coupe. Alpina že sprejema naročila za atraktivnega kupeja, za katerega bo na nemškem trgu potrebno odšteti vsaj 91.800 evrov.

Dodatne Informacije

alpina-automobiles.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!