Američani svetu razložijo, zakaj imata Slovenija in Slovaška tako podobni imeni

Slovenija vs Slovaška

Slovenijo in Slovaško zaradi številnih podobnosti z imenom, zastavo in jezikom v svetu še vedno redno zamenjujejo. Ste vedeli, da si slovenščina in slovaščina delita 1100 besed? Zadnje čase so na Slovenijo zaradi Melanie Trump bolj pozorni postali tudi ''vsevedni'' Američani, ki so v izogib zamenjave držav pripravili prispevek, v katerem nam predstavijo zgodovini držav, ki sta se mimogrede osamosvojili v istem obdobju in s tem poskrbeli še za dodatno zmedo, in razložijo, od kod razlog za podobni imeni. Tega verjetno niste vedeli niti vi, kot tudi ne, da kaditi v slovaščini pomeni kakati oz. iti na veliko potrebo.

Veste, zakaj imata Slovenija in Slovaška tako podobni imeni? Ste vedeli, da se morajo slovenski in slovaški predstavniki veleposlaništev dobivati enkrat mesečno samo za to, da si izmenjajo napačno naslovljeno pošto. Slovenci smo bili v svetu že ničkolikokrat zamenjani za Slovake (in obratno), predvsem športniki, ob katerih se je pogosto izrisala slovaška zastava.

PREBERITE ŠE: Slovenia Second: Donaldu Trumpu satirično sporočilo poslala še Slovenija

Zakaj imata Slovenija in Slovaška tako slični imeni? To ni naključje ...
Zakaj imata Slovenija in Slovaška tako podobni imeni? To ni naključje …

Pa dejansko veste, zakaj imamo Slovenci in Slovaki tako podobni imeni, jezika in zastavi, ali ste med urami zgodovine sedeli na ušesih? Marsikdo meni, da je ime Slovenija novejšega izvora, v resnici pa sega najmanj v 6. stoletje našega štetja oz. še dlje nazaj. Izvira iz imena naroda oz. ljudstva Sloveni, katerega ostanek smo tudi Slovenci, poleg nas pa še Slovaki, ki so svoje izvirno ime ohranili v ženski obliki (Slovenka). Kaj – če sploh kaj – o naši zgodovini vedo Američani, pa izveste v zgornjem prispevku.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!