fbpx

Američani tako narobe vidijo Evropo!

Splošno znano dejstvo je, da povprečni Američan ne obvlada geografije! Pa vendar se ti zemljevidi, ki so jih kot test izpolnili polnoletni Američani, zdijo popolnoma nemogoči!

Kako prepričani ste v svoje znanje geografije? Portal Buzzfeed je nedavno postavil Američane na preprost preizkus znanja. Udeleženi v  raziskavi so bili naprošeni, naj na zemljevid Evrope vpišejo imena evropskih držav. Pri tem se, milo rečeno, niso najbolje odrezali. So pa njihovi odgovori toliko bolj zabavni. A Američanov ne gre prestrogo soditi, saj se je po drugi strani tudi britansko poznavanje petdesetih ameriških zveznih držav izkazalo za izjemno slabo.

A vendar omenjena raziskava, poleg nepoznavanja geografije, razkriva, da Američani tudi o zgodovini in aktualni politiki ne vedo skoraj nič. Videti je, da so jim največja uganka članice bivše Sovjetske zveze ter Balkanski polotok.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.