fbpx

Enostavna zlata pravila, ki si jih v razmerju postavijo močni pari

Kaj je skrivnost odličnega partnerskega razmerja? Ali obstaja recept, ki ga upoštevajo prav vsi močni pari? Kakšna zlata nenapisana pravila upoštevajo?

Pogledali smo kakšna nenapisana pravila v odnosu upoštevajo močni pari in sestavili seznam na podlagi izjav in citatov številnih strokovnjakov. Tudi zato lahko trdimo, da so ta enostavna zlata pravila temeljni kamen vsakega močnega partnerskega odnosa. V kolikor jih bosta upoštevala, lahko tudi vidva živita v močnem partnerskem razmerju!

1. Izogibajo se namernemu vzbujanju ljubosumja. Ko ste v trdnem razmerju, v katerem od drugega prejmete dovolj pozornosti in skrbi, ne čutite potrebe, da bi to dodatno iskali s takšno nizkotno taktiko.

2. Ne preverjajo telefonov partnerja. Vaša potreba po preverjanju telefona partnerja kaže, da mu ne zaupate. Ko enkrat začnete z radovednostjo stikati po telefonu vaše boljše polovice, je iskrenost že pobegnila skozi okno in prav vsak pisk na telefonu je dovolj za prepir.

3. Svojega razmerja ne primerjajo s prejšnjimi razmerji. Če primerjamo dve stvari, bomo vedno imeli zmagovalca in poraženca. Vsak odnos je drugačen in tisto, kar je naše prejšnjo razmerje naredilo posebno, morda ne drži za zdajšnje. Močni pari se osredotočijo na razmerje, v katerem so.
4. Svojega razmerja ne obelodanijo na Facebooku. Če dejansko dajete tako močan pomen objavi razmerja na Facebooku (da potrdite svoj status), verjetno niste dovolj zreli za pravo in močno razmerje.

5. Čas znajo preživljati ločeno. Samozavestnim parom ni treba biti drug z drugim ves čas. Dejstvo je, da ne želijo biti skupaj ves čas. Vedo, da je pomembno, da še vedno ohranijo svojo neodvisnost in zunanje interese.

6. Izogibajo se izpostavljanju napak drugega. Nihče ni brez napak. Močni pari poznajo slabosti drugega. Raje, kot da se na napake drugega obešajo, ponudijo svojo podporo.

Ne poskušajo spremeniti druge osebe.
Ne poskušajo spremeniti druge osebe.

7. Ne poskušajo spremeniti druge osebe. Zaljubili ste se z razlogom in ne s projektom “Kako ga/jo izboljšati”. Stabilni pari ne poskušajo spremeniti videza druge osebe, niti karakterja.

8. Med seboj ne tekmujejo. Obstaja razlika med izzivanjem parterja in med tekmovanjem z njim. Pri prvem sta oba boljša, pri slednjem mora nekdo izgubiti. Ne gre za to, kdo je kaj kupil in česa se je spomnil. Gre za nesebično odločitev osrečevanja.

9. Ne postavljajo si omejitev. S postavljanjem omejitev naše razmerje ne (z)more rasti. Tako imenovana “pravila”, ki prepovedujejo neko početje druge osebe, bodo prinesla samo zamere. Če smo v svoji koži dovolj samozavestni, potem se znamo tudi pri takih stvareh držati nazaj.

V javnosti se nikoli ne ponižujejo.
V javnosti se nikoli ne ponižujejo.

10. Stvari ne olepšujejo. Drug z drugim so zmeraj iskreni, čeprav to ni zmeraj tisto, kar si želijo slišati.
11. Nikoli ne žalijo družine svojega partnerja. Žalitev partnerjeve družine je podobno, kot če vam nekdo daje pripombe na vaš videz ali težo.

12. Nikoli ne zanikajo naklonjenosti do partnerja. Spolna komponenta ima enako težo kot čustvena. Močni pari se partnerju stežka uprejo, še težje je biti brez njega.

13. V javnosti se nikoli ne ponižujejo. Namerna osramotitev svojega partnerja – predvsem pred drugimi ljudmi – je razlog za razpad zveze. Obstajajo drugi načini lastnega izražanja, ki ne zajemajo sramotenja drugega.

14. Ne sprašujejo se ves čas, kaj počne partner in kje je. Močni pari ne potrebujejo stalnega stika. Časa ne porabljajo s tem, da se sprašujejo kaj druga oseba počne in kje je. Potrebno je ravnovesje med mislijo nase in mislijo na drugega.

15. Nikoli se ne jezijo na drugega brez da bi pojasnili zakaj. Vemo, da pasivno-agresivno nikoli ne deluje tako, kot bi si želeli da bi. Uspešni pari so sposobni govoriti in ne bojijo se reakcije druge osebe. Zadrževanje jeze brez da bi dali priložnost parterju, da se razloži, ni do nikogar pošteno.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.