fbpx

Aston Martin AM37 – gliser vreden Jamesa Bonda

Prvi gliser, ki nosi podpis Aston Martin.

Aston Martin razširja svojo luksuzno cestno ''floto'' z vodnim vozilom, prestižnim gliserjem Aston Martin AM37, ki je vreden tudi Jamesa Bonda. Motorni čoln je plod sodelovanja med nizozemsko znamko Quintessence Yachts, navtičnimi arhitekti iz Mulder Designa prav tako iz Nizozemske in britansko znamko, ki z avtomobili redno zalaga tudi najbolj slavnega tajnega agenta.

Aston Martin AM37 je gliser vreden Jamesa Bonda. Pa ne zgolj zato, ker prihaja izpod prstov znamke, ki že desetletja zalaga slavnega vohuna, pač pa, ker se je tudi drugi partner v projektu, Mulder Design, že proslavil s številnimi luksuznimi čolni navdahnjenimi po agentu 007. Gre za prvi gliser, ki nosi ime prestižne britanske znamke avtomobilov in je eden redkih, ki ima avtomobilski DNK.

PREBERITE ŠE: Nevana Designs Aston Martina DBS odela v barvo, ki se sveti v temi

Aston Martin je svoj vozni park obogatil še s plovilom.
Aston Martin je svoj vozni park obogatil še s plovilom.

Tako kot Aston Martin avtomobili, je tudi ta 11-metrski gliser AM37 izdelan iz visokotehnoloških kompozitnih materialov in ogljikovih vlaken (najbolj očitna je drsna streha, ki prikladno prekrije celotno palubo, ko ta ni v uporabi). Pohvali se lahko s klimatsko napravo, hladilnikom, espresso kavnim avtomatom, ki ga lahko operirate na daljavo, navigacijskim sistemom, kontrolnim zaslonom in 15-palčnim zaslonom na dotik za zabavne vsebine. Šibkejša različica AM37 doseže najvišjo hitrost 44 vozlov (81 km/h), 52 vozlov oziroma 96 km/h pa je maksimum, ki ga iz sebe lahko iztisne močnejša različica AM37 S.

Dodatne Informacije

Več informacij:
quintessenceyachts.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!