fbpx

Audi RS Q e-tron Dakar e-bike: električno gorsko kolo za najzahtevnejše

električno gorsko kolo Audi
Audi RS Q e-tron Dakar e-bike; Foto: audi-mediacenter.com
Zadnjič posodobljeno:

Električno gorsko kolo Audi RS Q e-tron Dakar je vrhunsko e-kolo, ki sta ga razvila Audi in Fantic in je zasnovano za enostavno premagovanje najzahtevnejših terenov. Električno gorsko kolo se zgleduje po Audiju RS Q e-tron, električnem terenskem dirkalniku, ki je leta 2022 tekmoval na reliju Dakar.

Električno gorsko kolo Audi RS Q e-tron Dakar se ponaša z lahkim in robustnim karbonskim okvirjem, ki je kos vsakemu terenu, naj bo ta skalnat, blaten ali strm. Sprednje in zadnje vzmetenje kolesa zagotavljata vrhunsko blaženje udarcev, kar zagotavlja gladko vožnjo tudi na najtežjih poteh. Vzmetenje je mogoče enostavno prilagoditi voznikovim željam ali pogojem terena.

Audi RS Q e-tron Dakar e-bike; Foto: audi-mediacenter.com

Motor kolesa napaja 36-voltna litij-ionska baterija, ki zagotavlja elektromotorju do 250 vatov moči. Motor je vgrajen v okvir kolesa, kar mu daje eleganten, sodoben videz. Električni motor kolesa lahko kolesarju pomaga pri poganjanju pedal po strmih hribih ali pa se uporablja za samostojno napajanje kolesa, kar zagotavlja razburljivo vožnjo. Hidravlične kolutne zavore kolesa zagotavljajo odlično zavorno moč tudi pri visokih hitrostih, zaradi česar je idealno za vožnjo po klancu navzdol.

Audi RS Q e-tron Dakar e-bike; Foto: audi-mediacenter.com

Ena najbolj impresivnih lastnosti tega e-kolesa je njegova napredna tehnologija. Digitalni zaslon kolesa prikazuje voznikovo hitrost, prevoženo razdaljo in preostalo življenjsko dobo baterije. Zaslon se lahko uporablja tudi za prilagajanje ravni pomoči motorju kolesa, ki zagotavlja večjo ali manjšo pomoč glede na potrebe kolesarja. Poleg tega LED luči kolesa zagotavljajo odlično vidljivost v slabih svetlobnih pogojih.

Električno gorsko kolo Audi RS Q e-tron Dakar ni le visokozmogljivo e-kolo, temveč tudi vizualno osupljivo. Elegantna, aerodinamična oblika kolesa se zgleduje po terenskem dirkalniku Audi RS Q e-tron, zaradi živahne oranžne in črne barvne sheme pa izstopa iz množice.

Dodatne Informacije

audi.si

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.