fbpx

Recept: tradicionalna grška musaka z mletim mesom

Tradicionalna grška musaka
Foto: envato

Kaj se zgodi, ko se srečata krompir in mleto meso? Se zaljubita in se poročita v okusni in hranljivi jedi, ki ji pravimo tradicionalna grška musaka!

Tradicionalna grška musaka z mletim mesom je grška specialiteta, ki je navdušila že mnoge. In kako lahko vi postanete del te okusne romanse?

Z enostavnim, a okusnim receptom za krompirjevo musako z mletim mesom, ki vas bo zagotovo navdušil! Privoščite si nekaj kulinarične ljubezni in pripravite najboljšo krompirjevo musako z mletim mesom, ki ste jo kdajkoli poskusili.

Musaka je tradicionalna grška jed, ki je sestavljena iz plasti krompirja, mletega mesa in zelenjave, prelite s prelivom iz jajc in mleka ter pečena v pečici. Musaka je podobna italijanski lasagni, vendar se namesto testenin uporablja krompir.

V nadaljevanju vam predstavljamo recept za krompirjevo musako z mletim mesom, ki bo gotovo navdušila vaše brbončice in vas osvojila s svojim okusom. Pa ne pozabite, da ko si boste oblizovali prste, to ni znak slabih manir, ampak odobravanje vrhunskega kulinaričnega užitka!

Prede vami je recept za krompirjevo musako z mletim mesom.

Tradicionalna grška musaka z mletim mesom

  • Obroki: 4
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 1 kg krompirja
  • 500 g mletega mesa (lahko je goveje, svinjsko ali mešano)
  • 1 velika čebula
  • 2-3 stroki česna
  • 2-3 paradižnika
  • 2 jajci
  • 200 ml mleka
  • 100 g naribanega sira
  • olivno olje
  • sol in poper po okusu

Navodila

  1. Olupite in narežite krompir na tanke rezine. Solite in poprajte po okusu ter jih kuhajte približno 5 minut v vreli vodi.
  2. V ponvi segrejte olivno olje, dodajte sesekljano čebulo in česen ter jih pražite, dokler ne postanejo mehki.
  3. Dodajte mleto meso in pražite, dokler ne postane rjavo. Dodajte narezane paradižnike in pražite še nekaj minut.
  4. V posodi zmešajte jajca in mleko ter dodajte nariban sir. Solite in poprajte po okusu.
  5. V ognjevarno posodo položite eno plast krompirja, nato dodajte plast mesa in paradižnikov. Ponovite postopek, dokler ne porabite vseh sestavin.
  6. Prelijte z mešanico jajc, mleka in sira ter pecite v predhodno ogreti pečici na 180 stopinj Celzija približno 30 minut ali dokler se ne pojavi zlato rjava skorjica.
  7. Postrezite krompirjevo musako kot glavno jed ali prilogo k drugim jedem. Okusna je tudi naslednji dan, ko se okusi dobro prepojijo.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.